DIICOT: Percheziţii la Ministerul Fondurilor Europene

DIICOT: Percheziţii la Ministerul Fondurilor Europene

 Procurorii DIICOT au descins inclusiv la Ministerul Fondurilor Europene intr-un amplu dosar de evaziune fiscala si spalare de bani.

Firme fantoma ar fi efectuat achizitii fictive pentru care recuperau TVA in mod ilegal de la stat.

Una dintre firme ar fi fost detinuta de mama fostului candidat la presedintie, William Branza, potrivit Romania TV.

Serviciului teritorial Bucureşti de la DIICOT a organizat, luni dimineaţă, 37 de perchezitii, iar una dintre ele este chiar la sediul Ministerului Fondurilor Europene. Acuzaţiile sunt de evaziune fiscală şi de spălare de bani.

Mai mulţi funcţionari din cadrul organismului intermediar pentru IMM-uri de la Ministerul Fondurilor Europene, dar şi mai mulţi proprietari de firme, cele mai multe dintre ele firme fantomă, au fost ridicaţi şi duşi la audieri.

În acest dosar apare şi numele mamei lui William Brânză, fostul candidat la preşedinţia României. Pe numele ei ar fi fost înfiinţată o firmă care înregistra operaţiuni fictive privind achiziţia de carne. William Brâză ar putea fi audiat doar în calitate de martor în acest dosar şi nu este vizat direct în această anchetă.

Prejudiciul în acest caz se ridică la aproape 30 de milioane de euro. În dosar sunt implicate peste 100 de firme. Cele mai multe dintre ele făceau achiziţii fictive astfel încât să recupereze TVA-ul de la statul român.




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa