DIICOT: Un nou drog a intrat pe piața românească - cocaina crack

DIICOT: Un nou drog a intrat pe piața românească - cocaina crack

Procurorii DIICOT și ofițerii de la IGPR - DCCO au prins recent un cetățean libanez în Capitală care avea asupra lui o cantitate de 250 grame dintr-un drog mai rar prezent pe piața românească - cocaina crack.

Potrivit DIICOT, libanezul se numește Assaad Selman și a încercat să vândă drogurile pe 8 ianuarie unui investigator acoperit contra sumei de 12.000 de euro.

La audieri, Assaad Selman a declarat că drogurile au fost aduse din America de Sud de o mai veche cunoștință a procurorilor DIICOT, Sarieddine Wael.

Acesta a mai fost reținut în iunie 2014, după ce a importat 302 grame cocaină pură din Venezuela prin DHL, livrarea fiind supravegheată de ofițerii de la crimă organizată.

Pachetul a fost lăsat atunci să ajungă la beneficiari — un brazilian și un venezuelean, amândoi de origine libaneză—, care și-au dat întâlnire cu un curier chiar în fața unui fast-food din Piața Victoriei.

Cocaina crack este sintetizată sub forma unui bolovan transparent de culoare maronie. Se folosește pisată și amestecată cu glucoză în țigări.

Ingerată sau chiar injectată, cocaina crack este extrem de periculoasă, deoarece creează ușor dependență.

Drogul este foarte des întâlnit pe piața americană, ca o variantă mai ieftină la cocaina clasică.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia