Directorul Romsilva rămâne sub control judiciar

Directorul Romsilva rămâne sub control judiciar

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni plângerea lui Adam Crăciunescu, director general al RNP Romsilva, prin care acesta solicita ridicarea controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor de terenuri.

Șeful Romsilva a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Procurorii susțin că deputatul PSD Viorel Hrebenciuc i-a solicitat sprijinul lui Adam Crăciunescu, în scopul exercitării de presiuni asupra lui Viorel Gheorghe Ghelasă, directorul coordonator al DS Bacău, astfel încât reprezentanții structurii silvice județene să nu mai tergiverseze punerea în posesie a lui Paltin Gheorghe Sturdza cu terenurile vizate de către acesta din urmă.

În același dosar, sunt cercetați judecătorii Lorand Andras Ordog și Gabriel Uța, de la Tribunalul Covasna, deputații PSD Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam, precum și senatorul PSD Ilie Sârbu.

Potrivit DNA, pe 17 aprilie 2012, la solicitarea deputatului PSD Ioan Adam, cu sprijinul lui Paltin-Gheorghe Sturdza, un complet de judecători de la Tribunalul Covasna din care au făcut parte Lorand Ordog și Gabriel Uța a dispus admiterea unui recurs în materia fondului funciar și reconstituirea dreptului de proprietate pentru o mare suprafață de teren forestier și de teren agricol, situate pe raza județului Bacău, în favoarea unei persoane și în defavoarea Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva.

Procurorii susțin că decizia judecătorească ar fi fost pronunțată în contradicție evidentă cu principiile de drept și cu starea de fapt reală, respectiv fără prezența vreunui înscris nou care să schimbe starea de fapt reținută de instanțele anterioare, fără a se efectua vreo expertiză în cauză, fără a clarifica cu probe cine a avut calitatea de proprietar deposedat în anul 1945.

DNA subliniază că a fost creat un prejudiciu în sarcina Romsilva de aproape 304 milioane euro, contravaloarea a 43.227 hectare teren forestier.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…