DNA a semnat un protocol de colaborare cu Departamentul de Integritatea al Băncii Mondiale

DNA a semnat un protocol de colaborare cu Departamentul de Integritatea al Băncii Mondiale

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță că a semnat un protocol de colaborare cu Vicepreședinția Integritate (INT) a Băncii Mondiale, conform căruia cele două părți se angajează să coopereze și să se consulte reciproc pe probleme de interes comun.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, cele două părți vor coopera în special în ceea ce privește: furnizarea reciprocă de informații relevante pentru identificarea, fundamentarea și prevenirea cazurilor de fraudă și corupție; activități de colaborare pentru identificarea, fundamentarea și prevenirea cazurilor de fraudă și corupție; desemnarea unor puncte de contact pentru facilitarea și transmiterea eficientă și confidențială a informațiilor; organizarea de întâlniri periodice pentru identificarea domeniilor prioritare de cooperare comune.

Sursa citată precizează că documentul a fost semnat în 8 decembrie, la sediul Băncii Mondiale din Washington D.C., cu ocazia celei de treia întâlniri a grupului înființat în 2010 de Banca Mondială și dedicat luptei împotriva corupției, The International Corruption Hunters Alliance.

INT este o unitate independentă din cadrul Băncii Mondiale, care are ca atribuție exclusivă investigarea acuzațiilor de fraudă și corupție relativ la activitățile finanțate de Banca Mondială și aplicarea de sancțiuni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria