Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

DNA a semnat un protocol de colaborare cu Departamentul de Integritatea al Băncii Mondiale

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță că a semnat un protocol de colaborare cu Vicepreședinția Integritate (INT) a Băncii Mondiale, conform căruia cele două părți se angajează să coopereze și să se consulte reciproc pe probleme de interes comun.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, cele două părți vor coopera în special în ceea ce privește: furnizarea reciprocă de informații relevante pentru identificarea, fundamentarea și prevenirea cazurilor de fraudă și corupție; activități de colaborare pentru identificarea, fundamentarea și prevenirea cazurilor de fraudă și corupție; desemnarea unor puncte de contact pentru facilitarea și transmiterea eficientă și confidențială a informațiilor; organizarea de întâlniri periodice pentru identificarea domeniilor prioritare de cooperare comune.

Sursa citată precizează că documentul a fost semnat în 8 decembrie, la sediul Băncii Mondiale din Washington D.C., cu ocazia celei de treia întâlniri a grupului înființat în 2010 de Banca Mondială și dedicat luptei împotriva corupției, The International Corruption Hunters Alliance.

INT este o unitate independentă din cadrul Băncii Mondiale, care are ca atribuție exclusivă investigarea acuzațiilor de fraudă și corupție relativ la activitățile finanțate de Banca Mondială și aplicarea de sancțiuni.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 BREAKING A apărut a patra femeie, o tânără care susține că a fost violată de Gheorghe Dincă / DIICOT spune că nu…

4 Semnele de întrebare în comportamentul INML în cazul testului ADN asupra rămășițelor găsite în pădurea de lâng…

5 Incident aviatic evitat la Madrid / Un avion de vânătoare F-18 s-a apropiat foarte mult de un avion Tarom

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul