DNA: Director și consilier din Primăria Sectorului 1, trimiși în judecată pentru mită

DNA: Director și consilier din Primăria Sectorului 1, trimiși în judecată pentru mită

Procurorii DNA Ploiești i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Răzvan-Mihai Iordan, la data faptelor director al Direcției Inspecție, și pe Dan Toma, la data faptelor șef birou, ulterior director executiv adjunct al aceeași direcție, din cadrul Primăriei Sectorului 1 București, ambii pentru mai multe fapte de luare de mită.

DNA precizează, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES, că, în cursul anilor 2006 și 2010, cei doi au pretins și primit de la un om de afaceri, sumele de 15.000 euro respectiv 30.000 euro (primită în două tranșe), pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, să dispună întocmirea și semnarea proceselor verbale de recepție ale unor lucrări de construcție.

"În cursul anului 2008, în aceleași calități și în aceleași circumstanțe, cei doi inculpați au pretins și primit, de la un alt om de afaceri, dezvoltator imobiliar, câte 70.000 euro", susțin procurorii.

În cauză, s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...