DNA l-a reținut pe șeful Oficiului pentru Protecţia Martorilor

DNA l-a reținut pe șeful Oficiului pentru Protecţia Martorilor

DNA l-a reținut pe șeful Oficiului pentru Protecţia Martorilor, Adrian-Augustin Bărăscu. El a fost audiat la DNA, iar apoi a fost reținut, urmând ca mâine să fie dus în fața judecătorilor cu mandat de arestare preventivă.

Totul ar fi pornit de la o sesizare a IGPR, instituţie în subordinea căreia funcţionează Oficiul. În urma unui control, au fost descoperite nereguli care îl vizează pe chestorul Bărăscu şi pe alţi angajaţi.

Oficiul este una din cele mai secretizate structuri din întreg sistemul de poliţie. Programul de Protecţie a Martorilor există în România din primăvara anului 2003, fiind înfiinţat în urma recomandărilor Uniunii Europene. In aceste programe, potrivit Legii 682/2002 pot fi incluse persoanele care au calitatea de martor, potrivit Codului de Procedură Penală, dar şi persoane care nu au nicio calitate procesuală, dar care deţin şi oferă informaţii privind infracţiuni grave cum sunt cele din domeniul crimei organizate, sau cele care privesc siguranţa statului. In ce priveşte infracţiunile economice, prejudiciul cauzat trebuie să depaşească 50.000 de euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina