DNA: Ovidiu Puțura a beneficiat de plata unor servicii sexuale pentru a face trafic de influență (rechizitoriu)

DNA: Ovidiu Puțura a beneficiat de plata unor servicii sexuale pentru a face trafic de influență (rechizitoriu)

Fostul secretar de stat Ovidiu Puțura, trimis miercuri în judecată pentru fapte de corupție, a beneficiat de mai multe foloase necuvenite, printre care și plata unor servicii sexuale, pentru a face trafic de influență în favoarea unui inculpat cercetat într-un dosar penal, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA. "În perioada 2013 — 2014, inculpatul Puțura Ovidiu a primit de la Țăranu Laurențiu foloase necuvenite constând în suportarea cheltuielilor aferente unor partide de vânătoare, suportarea cheltuielilor aferente unor sejururi la mare, plata unor servicii sexuale, un costum de vânătoare și suma de circa 30.000 de lei pentru a interveni la judecătorii din dosarul (...) aflat în apel la Curtea de Apel Constanța și în care martorul Țăranu Laurențiu avea calitatea de inculpat, în vederea obținerii unei hotărâri favorabile acestuia", se arată în rechizitoriu.

Potrivit procurorilor, Puțura a participat, în noiembrie 2013, la o partidă de vânătoare pe timp de noapte organizată de Laurențiu Țăranu la Sinaia. Cu aceeași ocazie, fostul secretar de stat a beneficiat și de compania unor persoane de sex feminin "pentru care costurile aferente serviciilor prestate au fost suportate de Țăranu Laurențiu".

De asemenea, Puțura a participat în mai 2014 la o petrecere restrânsă, organizată la un local de lux din București, ocazie cu care ar fi beneficiat din nou și de compania unor persoane de sex feminin, ale căror servicii au fost plătite de Laurențiu Țăranu.

Procurorii mai susțin că în perioada 29 mai — 1 iunie 2014, Ovidiu Puțura a beneficiat de un sejur la un hotel din Mamaia, pentru el și o persoană de sex feminin, costurile aferente fiind suportate de același Țăranu, care anterior i-a dat și suma de 30.000 de lei.

"Din cercetările efectuate rezultă că inculpatul Puțura Ovidiu a primit foloase necuvenite de circa 30.000 de euro, promițând în schimb obținerea unei soluții favorabile în dosarul penal", se precizează în rechizitoriu.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ovidiu Puțura, judecător suspendat la Tribunalul Bistrița și fost secretar de stat în Ministerul Justiției, pentru dare de mită și trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în noiembrie 2014, Ovidiu Puțura i-a promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistrița — Secția civilă, că, din funcția pe care o va exercita în perioada următoare în Ministerul de Justiție, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcționar de legătură ce îi poate influența pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

"În schimbul intervenției promise, Puțura i-a solicitat judecătoarei Iacob să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soția sa era reclamant recurent. În același context, Puțura a remis inculpatei Iacob, prin intermediul soției sale, foloase necuvenite, constând în articole de încălțăminte", se arată în comunicat.

DNA precizează că, în perioada 2013 — 2014, Ovidiu Puțura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare și suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obținerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 80.970 euro și 966 USD, ridicate de la Ovidiu Puțura cu ocazia percheziției domiciliare.

Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de Corina Iacob pentru luare de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curți de Apel București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante