DNA: Ovidiu Puțura, urmărit penal pentru dare de mită și trafic de influență

DNA: Ovidiu Puțura, urmărit penal pentru dare de mită și trafic de influență

Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ovidiu Puțura, judecător la Tribunalul Bistrița, în prezent director la Direcția contencios din Ministerul Justiției, fost secretar de stat în MJ, pentru dare de mită și trafic de influență.

"În noiembrie 2014, Ovidiu Puțura i-a promis unei judecătoare că, din funcția pe care urma să o exercite în Ministerul de Justiție sau printr-un funcționar de legătură ce îi poate influența pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va face demersuri astfel încât o persoană din familia judecătoarei să promoveze examenul pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia. În schimbul intervenției promise, Puțura i-a solicitat judecătoarei să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soția suspectului era reclamant recurent", se arată într-un comunicat al DNA transmis marți AGERPRES.

DNA precizează că, în perioada 2013-2014, Ovidiu Puțura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare și suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obținerii unei hotărâri favorabile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Ovidiu Puțura este audiat marți la DNA după ce a fost adus cu mandat.

Trei judecători de la Bistrița urmează să fie audiați de procurorii DNA în dosarul în care este implicat Ovidiu Puțura, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Profesoară din Bistrița, la lecția online: „Fata președintelui, se fute cu unul care vinde barabule în …

2 Slugoii PSD de la CCR, o nouă lovitură pentru finanțele României!

3 „L-a încuiat pe Rafila” / Monica Pop, eroină a propagandei ruse după ce a tunat împotriva vaccinării anti-COVID

4 Judecați voi / A manipulat Recorder? Manipulează omul PNL?

5 Corupție generalizată! / DNA tocmai a reținut un șobolan din Caraș Severin! Oameni buni, România trebuie să iasă…