DNA: Parlamentarii Lucian Iliescu și Marin Anton, urmăriți penal

DNA: Parlamentarii Lucian Iliescu și Marin Anton, urmăriți penal

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de senatorul Lucian Iliescu, primar al municipiului Giurgiu la data faptelor, și deputatul Marin Anton într-un dosar privind fapte de corupție.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, Lucian Iliescu este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată (două acte materiale), conflict de interese, în formă continuată (două acte materiale), și instigare la folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, iar Marin Anton, președinte al organizației județene a unei formațiuni politice la data faptei, de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În dosar mai sunt acuzați Adrian Iliescu, fiul senatorului, administrator al unor firme, pentru cumpărare de influență, complicitate la abuz în serviciu și la conflict de interese, Cezar Măgureanu, fost senator, pentru trafic de influență, și Marin Pavel, director în Primăria Giurgiu — Administrația Domeniului Public la data faptelor, pentru complicitate la abuz în serviciu și la conflict de interese.

DNA precizează că, în perioada 2010 — 2011, Lucian Iliescu, în calitate de primar, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, împreună cu fiul său, a întreprins demersurile necesare pentru a favoriza firmele controlate de Adrian Iliescu, în contextul organizării de către Primăria Giurgiu a două licitații ce aveau ca obiect vânzarea unei suprafețe de 2.200 mp teren și concesionarea lucrărilor de construcție a unui imobil cu destinația "Piață Agroalimentară" pe un alt teren în suprafață de 3.200 mp.

Ambele suprafețe de teren sunt situate în zona centrală a municipiului Giurgiu.

Anterior, susțin procurorii, ei au beneficiat și de ajutorul celorlalte persoane.

"Suspectul Pavel l-a sprijinit pe primar să promoveze proiecte de hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Giurgiu și să organizeze licitațiile publice câștigate de firmele controlate de fiul acestuia din urmă. Ulterior, suspectul a devenit administrator al societății comerciale care administrează și în prezent Piața Agroalimentară Giurgiu, obținând beneficii sub formă de salarii primite atât de la firma administrată, cât și direct din conturile bancare ale lui Adrian Iliescu. Suspecții Anton și Măgureanu și-au folosit influența și autoritatea pentru a determina mai mulți consilieri locali să voteze favorabil proiectele de hotărâri ale Consiliului Local care aveau ca obiect trecerea din domeniul public în domeniul privat și ulterior vânzarea prin licitație publică a suprafeței de 2.200 mp teren", se arată în comunicat.

DNA menționează că, urmare a acestor demersuri, firmele controlate de Adrian Iliescu au câștigat cele două licitații, deși în cadrul uneia nu erau îndeplinite condițiile prevăzute în documentația de calificare.

Anchetatorii au reținut că, pentru ajutorul acordat, Cezar Măgureanu a pretins de la Adrian Iliescu 50.000 de euro, din care a primit 10.000 de euro. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

5 VIDEO De văzut!