DNA: Președintele CJ Arad, Nicolae Ioțcu, va fi prezentat Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă

DNA: Președintele CJ Arad, Nicolae Ioțcu, va fi prezentat Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă

Președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, reținut vineri seară, la ora 21.30, pentru 24 de ore, de procurorii DNA Timișoara, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "trafic de influență" și va fi prezentat sâmbătă Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție transmis AGERPRES.

În ordonanța de reținere a procurorilor se arată că "în cursul anului 2012, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae, în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-și exercita influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad, pentru atribuirea preferențială a unui contract de achiziție publică privind 'Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad', în valoare de 1.600.000 de euro".

"Astfel, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a determinat funcționari din subordine să întocmească un caiet de sarcini preferențial și a stabilit comisia de evaluare a ofertelor depuse, influențând pe membrii comisiei, astfel încât aceștia să stabilească ca și câștigător al procedurii societatea menționată anterior în asociere cu o altă firmă. Urmare a acestei influențe exercitate, contractul respectiv a fost câștigat în luna octombrie 2014 de către asocierea formată din cele două societăți. La data de 22 iulie 2015, inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a primit de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, suma de 35.000 lei, urmând ca ulterior să i se remită în mai multe tranșe și diferența din suma totală pretinsă", precizează DNA.

În data de 24 iulie 2015, cu ocazia primirii sumei de 10.000 euro de la persoana intermediară (reprezentând o nouă tranșă din suma totală de 40.000 de euro), inculpatul Ioțcu Petru Nicolae a fost prins în flagrant de către procurorii anticorupție, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani, se menționează în comunicat.

"Inculpatului Ioțcu Petru Nicolae i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 25 iulie 2015, Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", se specifică în comunicatul DNA.

DNA mai arată că, în cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Direcției Generale Anticorupție. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...