DNA/Directoarea de la Spitalul Sf. Parascheva Iaşi, Carmen-Mihalea Dorobăţ, a fost REŢINUTĂ

DNA/Directoarea de la Spitalul Sf. Parascheva Iaşi, Carmen-Mihalea Dorobăţ, a fost REŢINUTĂ

 Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva Iaşi, Carmen-Mihalea Dorobăţ, a fost reţinută sâmbătă seara, pentru 24 de ore de procurorii DNA Iaşi, pentru trafic de influenţă.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

La data de 30.01.2015, inculpata DOROBĂȚ CARMEN-MIHAELA a primit direct, de la mai mulți studenți, un număr de 20 carnete de student, fiecare carnet având printre file câte 100 euro (în total suma de 2.000 euro), pentru a-l determina pe soţul ei, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, să îi promoveze, cu nota 9, la examenul la disciplina Anestezie Generală, ce urma să aibă loc în cursul aceleiași zile, la ora 15.00.

În împrejurarea descrisă mai sus, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatei va fi fie prezentată sâmbătă la Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au fost sprijiniţi de Direcția Generală Anticorupție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale