DNA/Director din CJ Brăila, sub CONTROL JUDICIAR

DNA/Director din CJ Brăila, sub CONTROL JUDICIAR

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 28.04.2015 până la data de 26.06.2015, față de inculpata RUSU ALINA DANIELA, director economic al Consiliului Județean Brăila, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar se arată că, există date și indicii rezonabile cae conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 28.03.2006 – 08.03.2012, președintele Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a făcut mai multe demersuri și a luat decizii prin care două persoane juridice - SC CLUB FOTBAL BRĂILA SA Brăila și ASOCIAȚIA HANDBAL CLUB „DUNĂREA” Brăila au obținut foloase necuvenite în valoare totală de 7.492.360 lei din bugetul Consiliului Județean Brăila.
Demersurile, constând în întocmirea expunerilor de motive, susținerea acestora și adoptarea hotărârilor, precum și a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive și Consiliul Județean Brăila) au fost făcute în condițiile în care Gheorghe Bunea Stancu cunoștea că se află în incompatibilitate.
În perioada 01.02.2008 – 15.12.2010, finanțarea celor două persoane juridice a fost aprobată de inculpata Rusu Alina Daniela, în calitate de director economic al Consiliului Județean Brăila, cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv, fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale CJ Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi.
Prin acțiunile sale, inculpata Rusu Alina Daniela a determinat producerea unui prejudiciu în cuantum de 5.242.362 lei în dauna Consiliului Județean Brăila, concomitent cu obținerea unui folos patrimonial în valoare de 1.300.000 lei pentru SC CLUBUL DE FOTBAL SA Brăila și a unui folos patrimonial în valoare de 3.942.360 lei pentru ASOCIAȚIA HANDBAL CLUB „DUNĂREA” Brăila.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata Rusu Alina Daniela trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare,
e) să nu se apropie de inculpatul Gheorghe Bunea Stancu și de persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu acestea.

Inculpatei Rusu Alina Daniela i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care-i revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatei Rusu Alina Daniela i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

3 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital