DNA/Ofițer de la IPJ Timiș trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, au dispus trimiterea în judecată, în stare de detenție în altă cauză, a inculpatului ȚURĂI ARMANDO-IULIAN, la data faptelor ofițer de poliție în cadrul I.P.J. Timiș - Serviciul de Investigare a Fraudelor, având gradul profesional de comisar șef, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În luna mai 2013, inculpatul Țurăi Armando-Iulian a pretins și primit de la o persoană (martor denunțător) suma de 3.000 euro, în schimbul promisiunii că va interveni la funcționari din cadrul I.T.M (Inspectoratul Teritorial de Muncă) Timiș, în vederea denaturării rezultatelor unui control efectuat de această instituție la societatea comercială administrată în fapt de martorul denunțător, cu consecința neluării măsurilor legale care se impuneau în urma controlului.
În luna septembrie 2014, inculpatul Țurăi Armando-Iulian, în calitatea de ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Timiș - Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins și primit de la o altă persoană (martor denunțător), suma de 4.000 lei, în schimbul promisiunii făcute acestuia că se va stinge prejudiciul reclamat de Administrația Finanțelor Publice Timiș într-un dosar de urmărire penală și că va fi dispusă o soluție de netrimitere în judecată a martorului denunțător.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparține inculpatului, până la concurența sumelor de 3.000 de euro și 4.000 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Inculpatul Ţurăi Armando-Iulian a fost condamnat definitiv la data de 04 mai 2015 la o pedeapsă privativă de libertate, pentru fapte de corupție, într-un dosar instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timişoara (a se vedea comunicatul nr. 1794/VIII/3 din data de 11 decembrie 2014).


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 VIDEO Aici se organizau ședințele cu droguri pentru care a fost arestat fostul șef DIPI. Carmen Brumă, nevasta…

3 Săracilor...

4 Revoltător! / Șefii Jandarmeriei urmăriți penal în Dosarul 10 august au încercat să iasă la pensie, ca să scape …

5 Afacerea Murzuk, cel mai mare tun din istoria României! Ai un șoc când citești așa ceva!

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!