DNA/Ofițer de la IPJ Timiș trimis în judecată

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, au dispus trimiterea în judecată, în stare de detenție în altă cauză, a inculpatului ȚURĂI ARMANDO-IULIAN, la data faptelor ofițer de poliție în cadrul I.P.J. Timiș - Serviciul de Investigare a Fraudelor, având gradul profesional de comisar șef, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În luna mai 2013, inculpatul Țurăi Armando-Iulian a pretins și primit de la o persoană (martor denunțător) suma de 3.000 euro, în schimbul promisiunii că va interveni la funcționari din cadrul I.T.M (Inspectoratul Teritorial de Muncă) Timiș, în vederea denaturării rezultatelor unui control efectuat de această instituție la societatea comercială administrată în fapt de martorul denunțător, cu consecința neluării măsurilor legale care se impuneau în urma controlului.
În luna septembrie 2014, inculpatul Țurăi Armando-Iulian, în calitatea de ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Timiș - Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins și primit de la o altă persoană (martor denunțător), suma de 4.000 lei, în schimbul promisiunii făcute acestuia că se va stinge prejudiciul reclamat de Administrația Finanțelor Publice Timiș într-un dosar de urmărire penală și că va fi dispusă o soluție de netrimitere în judecată a martorului denunțător.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparține inculpatului, până la concurența sumelor de 3.000 de euro și 4.000 de lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Inculpatul Ţurăi Armando-Iulian a fost condamnat definitiv la data de 04 mai 2015 la o pedeapsă privativă de libertate, pentru fapte de corupție, într-un dosar instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timişoara (a se vedea comunicatul nr. 1794/VIII/3 din data de 11 decembrie 2014).


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!