Doi angajaţi ai Primăriei Negreşti, jud. Vaslui, cercetaţi după ce şi-au însuşit 700.000 lei din impozitele oamenilor

Doi angajaţi ai unei primării din Vaslui sunt cercetaţi penal de poliţiştii de investigare a fraudelor după ce ar fi delapidat instituţia cu peste 700.000 de lei, prin încasarea taxelor şi impozitelor de la populaţie şi firme fără a înregistra în evidenţele contabile chitanţele eliberate oamenilor.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, cercetările în cazul celor doi angajaţi ai Primăriei Negreşti au fost începute la sesizarea Curţii de Conturi şi a primarului din localitate, în urma unui control făcut pentru activitatea desfăşurată în anul anterior.

Vizaţi de ancheta Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui sunt referentul fiscal Ionuţ Crimu care, odată cu suspendarea din funcţie, şi-a dat demisia de la primărie, şi inspectorul fiscal Violeta Horga, care în prezent desfăşoară activităţi la Serviciul de pază al primăriei.

”La SIF Vaslui se află în lucru un dosar penal privind infracţiunea de delapidare, existând suspiciunea că două persoane angajate la Primăria Negreşti şi-ar fi însuşit fără drept bani din încasările pe care le-au făcut în calitate de referent, respectiv inspector fiscal. Valoarea exactă a prejudiciului urmează să fie stabilită în urma unei expertize contabile”, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu, susţine că prejudiciul total creat de cei doi angajaţi depăşeşte 700.000 de lei, la care se adaugă alţi 300.000 de lei penalităţi.

”În urma controlului de fond, Curtea de Conturi a constatat o delapidare de 130.000 de lei făcută de către Ionuţ Crimu pe un an, prin încasarea de taxe şi impozite de la persoane fizice şi juridice, bani pentru care tăia chitanţe, dar care nu erau depuşi la casierie, la fel ca şi chitanţele. La recomandarea Curţii de Conturi, am constituit o comisie de verificare a activităţii desfăşurată de către acelaşi angajat în ultimii cinci ani. Astfel, în urma controlului s-a constatat că Ionuţ Crimu a procedat la fel în perioada 2008-2013, când şi-a însuşit ilegal alte peste 500.000 de lei”, a afirmat primarul Vasile Voicu.

În timpul aceluiaşi control, comisia de verificare a Primăriei Negreşti a mai constatat că şi inspectorul fiscal Violeta Horga ar fi delapida instituţia, în perioada 2012-iunie 2013, cu suma de 130.000 de lei, fără penalităţi.

Primarul Vasile Voicu a emis decizii de imputare pe numele celor doi salariaţi, însă acestea au fost contestate în instanţă. Procesul a fost suspendat de către judecători până la finalizarea anchetei penale desfăşurate de poliţişti.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

2 Birchall îi dă masca jos lui Dăncilă! Noi dezvăluiri pe Facebook

3 ALERTĂ Gigel Știrbu (PNL): Locuitorii din județul Olt care primesc ajutoare sociale, amenințați că dacă nu vot…

4 Mafia PSD / Teodorovici nu a revendicat peste 84 milioane de euro, ca despăgubire a statului din Dosarul retroce…

5 CTP nu va mai apărea în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi24

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?