Doi inspectori de la ITM Bucureşti, reţinuţi după ce au luat mită 3.000 de lei

Doi inspectori de la ITM Bucureşti, reţinuţi după ce au luat mită 3.000 de lei

Doi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti au fost reţinuţi, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau mită 3.000 de lei pentru a nu amenda o firmă la care au găsit o persoană care lucra fără forme legale de angajare.

Doi inspectori de la ITM Bucureşti, reţinuţi după ce au luat mită 3.000 de lei (Imagine: Shutterstock)

Cei doi inspectori au fost denunţaţi de administratorul SC L.P. SRL, iar luni, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei i-au prins în flagrant pe Ion Roşioru şi Constantin Meţler, ambii inspectori la ITM Bucureşti, în timp ce au primit mită 3.000 de lei.

Cei doi inspectori ar fi cerut mită pentru a nu amenda firma verificată cu 20.000 de lei, "pe motiv că a folosit la muncă o persoană căreia nu i-au fost întocmite forme legale de angajare", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi inspectori şi a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Ion Roşioru şi Constantin Meţler au fost prezentaţi marţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, a precizat sursa citată.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...