Doina Pleșca (decan): Facultățile UMF nu sunt implicate în niciun fel de achiziție

Doina Pleșca (decan): Facultățile UMF nu sunt implicate în niciun fel de achiziție

Facultățile din cadrul UMF nu sunt implicate în niciun fel de achiziție, întrucât legea nu permite, a declarat marți pentru AGERPRES decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila", dr. Doina Pleșca.

"Nu avem niciun fel de probleme legate de percheziții. Noi, facultățile, nu suntem implicate în niciun fel de achiziție. În cadrul oricărei universități facultățile nu au personalitate juridică, ele nu pot face achiziții", a precizat decanul.

Pleșca a subliniat că facultățile se ocupă în exclusivitate cu aspectul profesional și formarea medicilor.

"Noi nu putem să cumpărăm niciun pix sau creion. Eu fac o cerere prin care solicit achiziționarea unui pix sau creion", a afirmat Doina Pleșca.

Procurori ai Parchetului General și ofițeri de poliție efectuează marți 32 de percheziții în București și în județele Prahova, Giurgiu și Dâmbovița, printre care, potrivit unor surse judiciare, și la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din București.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, luare de mită și dare de mită.

Reprezentanții UMF sunt suspectați că ar fi atribuit în mod ilegal contracte de achiziții publice, 6 persoane urmând să fie conduse la audieri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele cifre din sondaje: PNL câștigă detașat. AUR intră în Parlament / PSD nu trece de 25%, USR PLUS nu trece…

2 Serverele ASESOFT, confiscate de FBI?

3 Eurodeputata PSD, imbecila de Grapini, amenință cu judecata Times New Roman pentru gluma asta!

4 Fraților, nevasta ăstuia s-a supărat că i-a luat doar un apartament de 200.000 de euro pe Faleză, la Constanța…

5 VIDEO Se deschide circulația pe Autostrada A10 Sebeș - Turda, Lot 1, cu restricții și lucrări rămase de execut…