Dosar Colectiv: Prefectul Capitalei spune că nu a avut motive să atace hotărârile Primăriei sectorului 4

Dosar Colectiv: Prefectul Capitalei spune că nu a avut motive să atace hotărârile Primăriei sectorului 4

Prefectul Capitalei a precizat marți că nu a avut motive să atace în contencios-administrativ hotărârile Primăriei sectorului 4 la care fac referire procurorii anticorupție în ancheta cu privire la incendiul de la clubul Colectiv.

"În ceea ce privește Hotărârile nr. 20/29.02.2012 și nr. 22/29.02.2015 ale Consiliului local al sectorului 4, acestea au fost transmise de secretarul sectorului 4, prin adresa nr. 7.019/09.03.2012 a Primăriei sectorului 4, și au fost înregistrate la Instituția Prefectului Municipiului București sub nr. 4.755/12.03.2015. Asupra acestor hotărâri, în temeiul art. 19 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul și instituția prefectului, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a fost efectuat controlul de legalitate și nu au fost reținute elemente care să conducă la aplicarea art. 3 alin. (1) din Legea contenciosului-administrativ nr. 554/2004, modificată", se arată într-un comunicat al Prefecturii transmis AGERPRES.

Conform legislației, prefectul poate ataca în fața instanței de contencios-administrativ actele emise de autoritățile administrației publice locale dacă le consideră nelegale.

"În aplicarea art. 115 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, secretarul sectorului 4 a transmis Instituției Prefectului Municipiului București atât dispozițiile emise de primarul sectorului 4 în anul 2012, cât și hotărârile adoptate de Consiliul local al sectorului 4 în același an, documente asupra cărora a fost efectuat controlul de legalitate", mai arată sursa citată.

Solicitarea DNA a fost făcută în dosarul incendiului de la clubul Colectiv, în care se cercetează comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

Procurorii au cerut informații Prefecturii despre Hotărârea Consiliului Local al Primăriei Sector 4 nr.20 din 29.02.2012, referitoare la modelul autorizației de funcționare pentru activități comerciale, la actele necesare eliberării acestei autorizații și la cererea pe propria răspundere a agentului economic, precum și despre dispozițiile primarului.

Primarul și consiliul local sau județean, potrivit dispozițiilor legale în domeniu, sunt obligați să trimită toate dispozițiile sau hotărârile adoptate prefectului, iar prefectul își exercită prerogativa de verificare a legalității actelor administrative. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu