Dosar corupție CJ Brașov: Mita - realizarea unui teren de tenis la reședința lui Căncescu din Râșnov

Dosar corupție CJ Brașov: Mita - realizarea unui teren de tenis la reședința lui Căncescu din Râșnov

Procurorii anticorupție susțin că SC Ramb Sistem SRL, firma căreia președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, i-ar fi atribuit două contracte și i-ar fi decontat abuziv sume de bani, i-a construit acestuia un teren de tenis la reședința din localitatea Râșnov.

Președintele CJ Brașov, Aristotel Căncescu, și Radu Ispas, administrator public CJ Brașov, au fost reținut luni seară de procurorii DNA. Printre acuzațiile reținute în cazul lui Aristotel Căncescu se numără abuz în serviciu, luare de mită și trafic de influență.

Potrivit documentelor de la dosar, în perioada noiembrie 2006 — noiembrie 2014, președintele CJ Brașov a fost desfășurată "o activitate infracțională vastă" în legătură cu gestionarea bugetului CJ Brașov și în special cu activitatea de achiziții publice, favorizând două firme de casă, de la care primea în schimb mită.

Anchetatorii susțin că el s-a folosit de ajutorul altor suspecți, dar în special de ajutorul lui Radu Ispas, în interes propriu și al firmelor SC Gotic SA și SC Ramb Sistem SRL.

"Aceste două firme dețineau cvasi-totalitatea contractelor derulate cu CJ Brașov, întrucât le erau acordate preferențial prin încredințare directă, ca urmare a dispoziției inculpatului Căncescu. (...) Infracțiunile de abuz în serviciu în dauna CJ Brașov comise în favoarea SC Ramb Sistem SRL, prin acordarea preferențială a două contracte în 2007 și 2008, firmă reprezentată de inculpatul Bîgiu Gabriel, au fost posibile prin abuzul în serviciu exercitat de către inculpatul Căncescu. Din probele administrate până în acest moment al cercetărilor a rezultat bănuiala rezonabilă că, în schimbul decontării abuzive a sumelor de bani în cuantum total de 664.180,54 lei către SC Ramb Sistem SRL, această societate ar fi realizat un teren de tenis la reședința președintelui Consiliului Județean Brașov situată în localitatea Râșnov", se arată în referatul DNA.

CJ Brașov și SC Ramb Sistem au încheiat în perioada 2007 — 2008 contractele: "Reabilitare, amenajare refuncționalizare Complex de agrement Tâmpa", în valoare de peste 8 milioane lei, suplimentată prin act adițional cu încă peste 5,5 milioane lei, pentru care "în realitate datorită acțiunii infracționale abuzive a lui Căncescu" s-a achitat din bugetul public al CJ Brașov suma de aproximativ 264.000 lei, ce reprezintă plată nejustificată; și "Amenajare suprafețe de joc — terenuri sportive la Liceul "Andrei Șaguna"", în valoare de peste 1,7 milioane lei, pentru care "în realitate datorită acțiunii infracționale abuzive a lui Căncescu" s-a achitat din bugetul public al CJ Brașov suma de peste 400.000 lei ce reprezintă plată nejustificată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…