Dosar uriaș de corupție în Republica Moldova: Procurorii au reținut un fost ministru al Sănătății și alți 10 oficiali

Dosar uriaș de corupție în Republica Moldova: Procurorii au reținut un fost ministru al Sănătății și alți 10 oficiali

Ofiterii Centrului National Anticoruptie (CNA) din Republica Moldova impreuna cu procurorii anticoruptie efectueaza miercuri perchezitii extinse la institutii precum Ministerul de Interne, Departamentul Institutii Penitenciare si la alte institutii medicale, intr-un dosar penal ce vizeaza trucarea achizitiilor publice de procurarea a echipamentului medical si a consumabilelor, informeaza Unimedia. Un fost ministru al Sanatatii Andrei Usatii, directorul Centrului National de Medicina Urgenta precum si alte persoane cu functii de conducere au fost retinute miercuri pentru 72 de ore.

Suma prejudiciilor in urma licitatiilor vizate ina cest dosar ar fi de peste 2,7 mln lei.

Seful interimar al Centrului de Sanatate Cahul Hagioglo Alexandru, directorul Spitalului Raional Taraclia Valeriu Jelev, un sef adjunct al Agentiei Achizitii Publice, precum si directorul Unitatii de Coordonare, Implementare si Monitorizare a Proiectului de restructurare a sistemului sanatatii din cadrul Ministerului Sanatatii Victor Volovei, au fost retinuti de ofiterii anticoruptie pentru 72 de ore, arata sursa citata.

In cursul dimineatii, directorul Centrului National de Medicina Urgenta Gheorghe Ciobanu si fostul ministru al Sanatatii Andrei Usatii au fost retinut pentru 72 de ore de ofiterii CNA.

Potrivit purtatorului de cuvant al CNA, Angela Starinschi, fostul ministru a fost retinut la domiciliul sau unde au fost efectuate mai multe perchezitii in aceasta dimineata. Ulterior, ofiterii CNA vor efectua perchezitii in prezenta si la biroul sau de la Spitalul Clinic Republican. Andrei Usatii va fi escortat pentru audieri la CNA.

In acest dosar au mai fost retinuti directorul Agentiei Medicamentului si Dispozitivelor Medicale Alexandru Coman si directorul Institului Cardiologie Moscalu Vitalie. Tot miercuri, ofiterii CNA l-au retinut pe Directorul Institutului Oncologic Victor Cernat, seful Centrului Republican de Diagnosticare Medicala Andrei Testemitanu si un director adjunct al Departamentului Institutii Penitenciare.

Pana in acest moment, ofiterii CNA au retinut 11 persoane.

Unimedia relata pe 21 ianuarie ca Centrul National Anticoruptie (CNA) a deschis un dosar penal pe cazul ipotecarii a 546 de metri patrati de la parterul Spitalului Republican, drept garantie bancara pentru patru credite in valoare de 10 milioane de euro si 97 de milioane de lei contractate de cativa agenti economici.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

2 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

3 Categoria javre, mincinoși, curve politice / CCR critică dur modificările operate de PSD, prin care a păcălit bă…

4 „Am rămas cu gura căscată” / Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID

5 Palatul lui Putin, acum 10 ani / GALERIE FOTO