Dosar Vâlcov/Prina: Documente și hard disk-uri distruse pentru împiedicarea controlului ANAF

Dosar Vâlcov/Prina: Documente și hard disk-uri distruse pentru împiedicarea controlului ANAF

Procurorii DNA susțin, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a primarului municipiului Slatina, Minel Prina, că au fost distruse mai multe documente și hard disk-uri pentru împiedicarea unui control al ANAF.

În document, se arată că din întregul mecanism de acte fictive încheiate pentru a justifica relația comercială SC Plus Confort SRL, SC MKS Still Grand Serv SRL și SC Bogmar Pro Design SRL, destinatarul și beneficiarul real al sumelor de bani este Darius Vâlcov.

"De altfel, pentru a împiedica efectuarea unui control de către Agenția Națională de Administrare Fiscală — Direcția Generală Antifraudă Fiscală, la solicitarea lui Lucian Petruț Sușală (n.r. fost șofer al lui Darius Vâlcov, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina), au fost distruse mai multe documente și hard disk-uri", se spune în document.

Din probele administrate, anchetatorii susțin că a rezultat interesul inculpaților pentru controalele aflate în curs de desfășurare la firmele implicate în circuitul financiar fictiv SC Plus Confort SRL-SC Cafmin SRL și SC Plus Confort SRL-SC MKS Still Grand Serv SRL-SC Bogmar Pro Design SRL și încercarea acestora de a acoperi ilegalitățile în timpul controlului prin întocmirea de documente financiar-contabile false, precum și implicarea lui Minel Prima și a lui Darius Vâlcov în protejarea activităților comerciale ilicite desfășurate de aceste societăți comerciale, prin intermediul cărora au realizat câștiguri personale materializate în lucrări de reabilitare a unor imobile controlate prin interpuși.

De asemenea, s-a observat, potrivit referatului, consultarea permanentă și influențarea lui Darius Vâlcov, ministru al Finanțelor, de a interveni în activitatea de control desfășurată de ANAF — Direcția Generală Antifraudă Fiscală, direcționarea sumelor de bani provenite din infracțiuni de corupție, evaziune fiscală, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată, pentru obținerea de avantaje materiale de către Vâlcov (Hotelul City Slatina), precum și sustragerea și distrugerea de documente de natură să conducă la exonerarea de răspundere penală.

Minel Prina, primarul municipiului Slatina, a fost reținut sâmbătă de procurorii DNA, el fiind acuzat de complicitate la infracțiunea de trafic de influență. În dosar a fost pus sub acuzare pentru trafic de influență ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, primar Slatina la data faptelor.

Împreună cu primarul din Slatina a fost reținut și Lucian Petruț Sușală (fost șofer al lui Darius Vâlcov, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina), acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracțiunea de trafic de influență, evaziune fiscală, spălare de bani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...