Dosarul RAFO: Peste 800 de milioane de lei, trei terenuri şi o clădire, confiscate lui Marian Iancu

Dosarul RAFO: Peste 800 de milioane de lei, trei terenuri şi o clădire, confiscate lui Marian Iancu

Sume în lei, euro şi dolari, totalizând peste 800 de milioane de lei, trei terenuri şi o clădire îi vor fi confiscate omului de afaceri Marian Iancu, în urma deciziei definitive de marţi a Curţii de Apel Bucureşti prin care acesta a fost condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul RAFO.

Instanţa a dispus confiscarea de la Marian Iancu a sumelor de 232.129.260 de lei, reprezentând diferenţa de preţ între marfa de provenienţă ilicită introdusă în circuitul civil şi prejudiciul cauzat bugetului de stat prin neplata TVA-ului şi a impozitului pe profit, de 148.934.438 de dolari şi 13.133.541 de euro, sume provenind din săvarşirea infracţiunilor deduse judecăţii.

Totodată, îi vor fi confiscate lui Iancu un teren şi o clădire din sectorul 1, un teren de 3.972 mp, din sectorul 2, şi un teren de 178 mp tot în sectorul 1.

Fostul patron al clubului de fotbal Poli Timişoara Marian Iancu a fost condamnat definitiv, marţi, în dosarul RAFO, la 12 ani de închisore, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în formă continuată, precum şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a mărit astfel cu doi ani pedeapsa primită de Iancu, în urma judecării cauzei la Tribunalul Bucureşti.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante