DOSARUL Tender: Deciziile justiţiei trebuie respectate, chiar şi atunci când nu ne sunt favorabile

DOSARUL Tender: Deciziile justiţiei trebuie respectate, chiar şi atunci când nu ne sunt favorabile

Omul de afaceri Ovidiu Tender, condamnat în urmă cu o săptămână la peste 11 ani de închisoare în dosarul Carom Oneşti, spune că hotărârile justiţiei trebuie respectate, chiar dacă nu sunt favorabile, însă decizia încarcerării nu este definitivă şi o va contesta.

"Deciziile Justiţiei trebuie respectate, chiar şi atunci când nu ne sunt favorabile. Totuşi, în această situaţie particulară, mai ales ca urmare a unor informaţii apărute în mass-media, sunt nevoit să reamintesc că hotărârea nu este executorie şi nici definitivă; aşadar, pe cale de consecinţă, voi întreprinde toate măsurile de atac legale pe care le am la dispoziţie", afirmă Tender într-o declaraţie de presă.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, în 16 decembrie, pe Ovidiu Tender la 11 ani şi patru luni de închisoare în dosarul Carom. Alături de Tender a fost condamnat şi Marian Iancu, la 13 ani şi opt luni de închisoare, ambiifiind acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani.

Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Tender adaugă, în declaraţia de presă, că grupul pe care îl conduce este într-o bună măsură independent de persoana sa şi se află într-o situaţie economică foarte bună.

"În acelaşi timp, aş dori să precizez că activitatea grupului pe care îl conduc este, într-o bună masură, independentă de persoana mea privată. Companiile din grup au fiecare un management propriu, care se ocupă de buna lor funcţionare, iar strategia de ansamblu a fost stabilită pentru ani buni de aici înainte. Nu există probleme financiare, gradul de îndatorare la nivelul grupului este scăzut, aşa că suntem într-o situaţie economică foarte bună, mai ales având în vedere condiţiile generale din România. De asemenea, investiţiile realizate în Africa s-au dovedit foarte inspirate şi au adus rezultate spectaculoase. Din acest punct de vedere, nu există niciun motiv de îngrijorare", mai spune omul de afaceri.

Tender şi Iancu sunt acuzaţi, în dosarul Carom, că au preluat ilegal controlul companiei din Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003. Înainte de 1990, Carom a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti.

În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT Alina Bica, trimisă în judecată în stare de arest în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat.

Iancu se află deja în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în 14 octombrie, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca "Rafo".

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

4 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!

5 În față, tot cu găuri?