Două nave de război chineze au intrat în Marea Neagră

Două nave de război chineze au intrat în Marea Neagră

Un grup operativ de nave de război chineze, constând într-un vas cisternă de alimentare şi două fregate militare, cu rachete autoghidate la bord, a intrat ieri în apele Mării Negre prin Strâmtoarea Bosfor. Scopul intrării acestor nave în Marea Neagră este deocamdată necunoscut, informează Ria Novosti.

Ambele fregate sunt de tip Jiangkai Clasa II şi fac parte din flota nordică a Marinei Militare Chineze, cu baza în portul Qingdao, transmite russiatoday.ro.

Scopul intrării acestor nave de război în Marea Neagră este încă necunoscut, „vizita” fiind total inedită. Până acum, nicio altă ambarcaţiune militară chineză nu a pătruns în apele internaţionale ale Mării Neagre.

Cu toate acestea, o parte a presei ruse sugerează că fregatele se îndreaptă spre Novorossiysk, pentru a participa la manifestările dedicate celei de-a 70-a aniversare a victoriei împotriva Germaniei Naziste şi a încheierii celui de-al doilea Rzboi Mondial, dar informaţia nu a fost confirmată în mod oficial.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale