Drapelul de luptă al Regimentului 30 Gardă 'Mihai Viteazul', decorat la 155 de ani de la înființarea unității militare

Drapelul de luptă al Regimentului 30 Gardă 'Mihai Viteazul', decorat la 155 de ani de la înființarea unității militare

Drapelul de luptă al Regimentului 30 Gardă ''Mihai Viteazul'' va fi decorat cu Ordinul național ''Serviciul Credincios'' în grad de Cavaler , miercuri, la împlinirea a 155 de ani de la înființarea unității militare.

La ceremonie vor fi prezenți președintele Klaus Iohannis, premierul interimar Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, și șeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Tot pentru a marca 155 de ani de la înființarea primei unități de gardă din Armata Română Modernă va fi dezvelită o statuie ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul. De asemenea, în cadrul ceremoniei, vor fi acordate plachete și diplome veteranilor de război și cadrelor militare care au făcut parte din regiment.

Continuator al tradițiilor Batalionului 1 Tiraliori, înființat în anul 1860, Regimentul 30 Gardă ''Mihai Viteazul'' este o unitate emblematică a Armatei României care execută ceremonii militare, precum și misiuni de pază și apărare a unor obiective speciale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”