Elena Udrea contestă în instanță rechizitoriul în dosarul "Gala Bute"

Elena Udrea contestă în instanță rechizitoriul în dosarul "Gala Bute"

Fostul ministru Elena Udrea a contestat luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în dosarul "Gala Bute", în care a fost trimisă în judecată pentru luare de mită și abuz în serviciu.

"Este evident că a fost un rechizitoriu făcut pe repede-înainte, așa cum a fost toată urmărirea penală în ceea ce mă privește. Reamintesc că am stat 72 de zile în pușcărie arestată, pe baza a două declarații care sunt foarte diferite, care nu se susțin una pe cealaltă. Doar declarațiile unor persoane, Nastasia și Ana Maria Topoliceanu, necoroborate cu altceva, iar rechizitoriul arată exact lucrul acesta, graba cu care s-a făcut tot acest dosar împotriva mea", a declarat Elena Udrea, la ieșirea din sala de judecată.

În opinia sa, acest dosar nu ar trebui să se numească "Gala Bute", ci dosarul "Elena Udrea", deoarece toate acuzațiile sunt îndreptate împotriva ei.

"Acest lucru l-am contestat în instanță și am arătat că Parchetul nu a terminat cercetările penale, că omite să cerceteze declarațiile inculpaților, care demonstrează că acuzațiile la adresa mea sunt netemeinice", a explicat Udrea.

Elena Udrea a adăugat că o situație ciudată în acest dosar este faptul că Gheorghe Nastasia declară că i-a dat o geantă cu 900.000 euro mită, însă procurorii au disjuns cercetările pentru dare de mită în ceea ce-l privește pe Nastasia, dar au menținut acuzația de luare de mită pentru ea.

"Întrebarea mea în instanță este ce se întâmplă dacă Parchetul va constata că nu s-a dat mită. Sunt câteva neregularități în rechizitoriu pe care le-am semnalat instanței", a mai spus aceasta.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…