Elena Udrea despre noile sale dosare: Cronologia este greșită, imprecisă

Elena Udrea despre noile sale dosare: Cronologia este greșită, imprecisă

Deputatul Elena Udrea a declarat joi că în noile dosare care s-au deschis pe numele său cronologia este greșită și că se încearcă încă o dată arestarea sa preventivă deși nu reprezintă un pericol social.

"Deși dosarul are 7 volume, abundența de declarații, de fapte, de documente te face să pierzi șirul și cinstit mi se pare că, în ceea ce privește fapta legată de domnul Buzăianu, cronologia așa cum procurorii o rețin este greșită, este imprecisă. Tot nu am înțeles când anume s-ar fi făcut pretinderea sumei și nici când s-ar fi remis. Nu am văzut tot, am mai apucat să văd că toți cei care dau declarații în dosar încearcă să se extragă cu totul din ce ar putea să fie acuzator. Dacă aș fi fost chemată să dau declarații și nu s-ar fi preferat această nebunie și acest circ cu arestarea mea preventivă, aș fi lămurit cu siguranță procurorii cu privire la aspectele legate de fapta aceasta legată de Buzăianu", a afirmat Udrea, la Palatul Parlamentului, după ce și-a consultat noul dosar alături de avocatul său.

Ea a adăugat că nu a pretins vreodată vreun ban, că nu există în acest caz stenograme cu ea, iar fostul soț Dorin Cocoș nu a făcut denunț împotriva ei în acest caz.

"Denunț împotriva mea, singurul denunț, este în celălalt caz, legat de vila din Eforie și este al doamnei Ana Maria Topoliceanu. Mai există și un denunț împotriva dânsei în acest dosar", a menționat Elena Udrea.

Deputatul a precizat că și în dosarul legat de vila din Eforie "conexiunile sunt evazive și imprecise" și că "este o nebunie de date, de contracte, de acte adiționale, de multă comunicare în limba engleză", de a ceea i-a fost mai greu să urmărească "firul". Udrea a spus că știa de existența acelei vile, dar despre faptul că aceasta ar avea legătură cu o fundație care se leagă de numele lui Mircea Băsescu nu a știut până miercuri seară când a aflat din presă.

"La mine este ca un deja-vu, cum să o mai arestăm pe Elena Udrea. Mai trec două — trei luni și mai facem o nouă arestare pentru Elena Udrea. Eu vă întreb dacă vi se pare normal să facem a treia cerere de arestare, dacă nu sunt pericol social în momentul acesta? Cum pot să fiu pericol social de săptămâna viitoare încolo în condițiile în care nu vorbim de o faptă presupus a fi săvârșită astă-vară, ci acum vreo 5 — 6 ani? Arestul preventiv este pentru a preveni ceva. Ce să prevenim? Este clar că este o acțiune care nu are nicio legătură cu nevoia de a clarifica eventual niște acuzații, ci cu dorința de a mă aresta încă o dată", a afirmat Udrea.

Ea a precizat că în aceste noi dosare are lucruri de spus organelor de anchetă, iar aceste lucruri le va spune și vineri la audierile din Comisia juridică a Camerei Deputaților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante