Elena Udrea, la Înalta Curte: "Sunt lucruri pe care vreau să le spun doar în fața judecătorilor"

Elena Udrea, la Înalta Curte: "Sunt lucruri pe care vreau să le spun doar în fața judecătorilor"

Procurorii anticorupție au solicitat magistraților de la Curtea Supremă să emită un nou mandat de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea, de data aceasta în dosarul "Gala Bute". Ședința de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe la 8.00.

Deputatul PMP a precizat, înainte de a intra în sediul instanței, că este pregătită să vorbească în fața judecătorilor despre anumite chestiuni, pe care nu a dorit să le dezvăluie procurorilor.

"N-o să vă spun dvs. înainte să spun instanței ce am de spus. Vă voi spune după. Sunt lucruri pe care vreau să le spun doar în fața judecătorilor, nu a procurorilor, o să le spun doar aici", a declarat Elena Udrea.

Deputatul a mai precizat, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor care abia au lăsat-o să intre în curtea Instanței Supreme, că "atunci când intri în politică te gândeşti că vei ajunge orice zile" și că nu-i este teamă că va fi arestată din nou deoarece este "deja arestată", făcând referire la măsura arestului la domiciliu.

Întrebată cum comentează declarațiile de susținere transmise, aseară, de fostul șef al statului, Elena Udrea a răspuns: "Contează mult că mă susţin foarte mulţi oameni şi contează că mă susţine şi fostul preşedinte".

Cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale și arestării preventive a deputatului PMP a fost aprobată luni de către plenul Camerei Deputaților.

Elena Udrea are șase capete de acuzare în acest dosar, trei se referă la infracțiuni de luare de mită, iar celelalte la abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Udrea a fost audiată ieri, în dosarul Gala Bute, timp de mai multe ore, la ieșirea din sediul DNA atrăgând atenția că au fost arestați doar cei care nu au făcut denunțuri împotriva ei. Ulterior, ea a revenit cu aceste informații și pe contul său de Facebook, unde a comparat cazul său cu o adevărată "vânătoare de vrăjitoare".

"Opt cereri de arestare preventivă și urmărire penală în două săptămâni formulate de procurori îimpotriva mea, dintre care trei în numai două ore! Nu există, se pare, un infractor mai mare în România! Totul este făcut pe repede înainte. Zeci de acuzații total nefondate. Numai denunțurile frauduloase ale unor persoane suspectate de fapte ilegale. Toţi cei implicati, chiar dacă fac presiuni dovedite asupra martorilor, sunt liberi.Arestaţi, doar cei care nu au fost de acord să formuleze acuzaţii la adresa mea! Nu mai bine mă ard pe rug decât să mai jucăm acest teatru absurd?", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Între 11 și 17 februarie, Elena Udrea a fost în arest preventiv pentru acuzații aduse în dosarul Microsoft, magistrații decizând ulterior că deputatul poate fi plasat în arest la domiciliu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina