Elena Udrea, reținută de DNA

Elena Udrea, reținută de DNA

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii au dispus reținerea Elenei Udrea și că va fi prezentată miercuri Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO
* Udrea, la ieșirea de la DNA: Poți pune cătușe Elenei Udrea, dar nu poți pune cătușe adevărului
* DNA: Elena Udrea, reținută; va fi prezentată miercuri ÎCCJ pentru arestare preventivă
* Elena Udrea, fără cătușe la mâini în arestul Poliției Capitalei

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți seară AGERPRES, Elena Udrea a fost reținută în dosarul Microsoft pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.

Avocatul Elenei Udrea, Sebastian Striblea, a precizat la ieșire că ordonanța de reținere expiră miercuri, la ora 21,40. Totodată, el a susținut că fostul ministru nu a făcut niciun denunț și a punctat că audierile efective au durat trei ore, restul timpului fiind petrecut cu consultarea dosarului și emiterea de acte procedurale.

Marți "au fost făcute acte de cercetare doar în dosarul Microsoft", a mai spus avocatul.

Un alt avocat, Alexandru Chiciu, a declarat că Elena Udrea nu a avut niciun fel de emoție și că nu se va dispune măsura reținerii.

"Ceea ce s-a schimbat între timp — au fost două infracțiuni de spălare de bani, procurorii au renunțat la o infracțiune de spălare de bani, ceea ce este foarte important", a spus Chiciu.

AGERPRES /(AS — autor: Mădălina Cochinescu, Cristina Tatu, editor: Adrian Drăguț)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?