Emil Boc despreCodul Fiscal: E bine ca oamenii politici să țină cont și de părerile specialiștilor când iau decizii

Politicienii români ar trebui să țină cont de părerile specialiștilor atunci când iau decizii pentru a se evita o altă criză cum a fost cea dintre anii 2009-2010, a declarat miercuri fostul premier Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca. Întrebat de presă cum comentează declarațiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a spus că ''sâmburele unei crize financiare pleacă chiar din anii de succes', Boc a spus că trebuie să se țină cont de părerea acestuia pentru că este cea mai avizată persoană.

''Persoana cea mai autorizată din România să facă astfel de estimări este guvernatorul BNR și e bine ca oamenii politici să țină cont și de părerile specialiștilor atunci când iau decizii politice, pentru că dacă nu se ține cont de aceste păreri, ne putem întoarce la crize de genul celor care au fost în 2009 — 2010. Aceste crize au fost generate de iresponsabilitatea politicienilor la un moment dat. Eu am spus, în momentul în care președintele a solicitat o analiză suplimentară a Codului Fiscal, că este o decizie responsabilă, că e bine să ne uităm de două ori înainte de a tăia o dată și că orice reflecție pe marginea unui act normativ cu impact major asupra destinelor românilor în viitor trebuie luată după o analiză profundă', a spus Emil Boc.

Acesta a mai precizat că declarația sa nu trebuie interpretată ca o împotrivire la măsurile de relaxare fiscală, dar că acestea trebuie făcute cu responsabilitate și într-un dozaj care să reziste pe termen lung.

Guvernatorul Mugur Isărescu a declarat marți că, în opinia sa, în fiecare an de succes — iar 2015 este un an de succes — se poate forma un nou sâmbure al crizei.

"Și, dacă nu acționăm din timp, se ajunge acolo. Dar eu cred că reacționăm... De câte ori trebuie să dăm cu capul într-un perete ca să vedem că e tare?! Macrostabilitatea nu este o toană a BNR sau un pretext ca să ne aflăm și noi în treabă. Este baza pe care se poate construi durabil bunăstarea. Orice creștere de nivel de trai fără macrostabilitate este efemeră. Și nu doar atât...când faci ajustarea, duce la nedreptăți îngrozitoare. Trebuie să tai în carne vie. Ar fi culmea să nu fi învățat nimic din criza din 2007 — 2008", a arătat Isărescu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!