Episcopia Hușilor va formula un punct de vedere cu privire la icoana părintelui Arsenie Boca de la Pușcași

Episcopia Hușilor va formula un punct de vedere cu privire la icoana părintelui Arsenie Boca de la Pușcași

Sute de pelerini din mai multe județe ale țării au fost prezenți, în weekend-ul care a trecut, în satul Pușcași, undeva la 10 kilometri de Vaslui, pentru a se ruga la o icoană a părintelui Arsenie Boca, localnicii observând de câteva zile lacrimi care curg din ochii celui care era numit ''Sfântul Ardealului''. Locuitorii comunei spun că nu se așteptau ca în satul lor să se producă un astfel de eveniment, care să genereze un adevărat pelerinaj aici, și cred că se află în fața unei minuni.

''Este o minune de la Dumnezeu, iar satul nostru este binecuvântat. Vin sute de oameni să se roage la icoana părintelui. Am auzit că urmează să se țină și o slujbă. Acesta este un semn, părintele Arsenie Boca trebuie canonizat', spune o femeie care a venit împreună cu copiii să se închine la icoană.

Printre cei adunați la troița unde se află icoana sunt și oameni care cred că lacrimile părintelui Arsenie Boca ar putea prevesti ceva rău.

''Cine știe ce ne mai așteaptă. Suntem răi, suntem păcătoși, poate ne va veni pedeapsa. Am mai auzit de asemenea întâmplări, dar niciodată nu am văzut așa ceva cu ochii mei', spune, vizibil emoționat, moș Gheorghe, un bătrân din Pușcași.

Icoana cu chipul părintelui Arsenie Boca a fost adusă de un sătean, de la Mănăstirea Lainici, și a fost așezată în troița ridicată de familia Motău în memoria fetiței pe care au pierdut-o în urmă cu câțiva ani. O vecină a fost cea care a observat că icoana lăcrimează. La început femeia a crezut că i se pare, însă după ce a chemat mai mulți consăteni, oamenii sunt acum convinși că se află în fața unei minuni sau a unei prevestiri.

''Eu am în grijă troița vecinilor și am văzut ce se întâmplă. Am văzut cum din ochii părintelui curg lacrimi și am povestit la toată lumea. Și pe preotul din sat l-am anunțat. Icoana lăcrimează de atunci neîncetat și sute de oameni au venit să se roage și să vadă cu ochii lor minunea', povestește doamna Veronica, femeia care a făcut descoperirea.

Oamenii așteaptă venirea unui sobor de preoți care să oficieze o slujbă la troiță. Protopopul de Vaslui, Adrian Chirvase, a fost prezent la Pușcași, a stat de vorbă cu oamenii și a analizat icoana, precizând că la nivelul Episcopiei Hușilor urmează să se ia o decizie și să se formuleze un punct de vedere cu privire la întâmplarea din sat.

Preotul paroh din Pușcași a trimis la troiță lumânări de la biserica din sat, iar luni după-amiază urmează să sosească la fața locului o comisie a Episcopiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...