Executor judecătoresc: Ministerul Sănătății urmează să fie executat silit

Executor judecătoresc: Ministerul Sănătății urmează să fie executat silit

Ministerul Sănătății urmează să fie executat silit întrucât nu a achitat daunele stabilite de instanța de judecată părinților victimelor de la Maternitatea Giulești. Potrivit executorului judecătoresc prezent marți, la ora 10,00, la sediul Ministerului Sănătății, ar urma să fie pus sechestru pe bunurile mobile aflate în proprietatea instituției publice.

"Ministerul Sănătății avea obligația încă de pe 7 iunie să ne prezinte o listă completă cu bunurile aflate în patrimoniu persoanei juridice MS. Nu au trimis această listă", a afirmat la intrarea în sediul Ministerului Sănătății executorul judecătoresc.

Conform unor surse din Ministerul Sănătății, cel mai probabil ar putea să fie pus sechestru pe mai multe mașini, dar și pe mobilier și calculatoare aparținând instituției publice.

Ministerul Sănătății a primit somație de executare silită pentru suma de peste patru milioane de euro stabilită de instanța de judecată în urma incendiului care a avut loc la Maternitatea Giulești în urmă cu cinci ani.

Pe 16 august 2010, în jurul orei 18,30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuți, din Secția de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu", a izbucnit un incendiu în urma căruia șase bebeluși au decedat, iar alți cinci au suferit vătămări corporale grave. De asemenea, s-a produs o pagubă materială de 1.500.602 lei, prin distrugerea aparaturii medicale și a celorlalte obiecte din salon.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria