Executor judecătoresc, trimis în judecată de DNA pentru şantaj

Executor judecătoresc, trimis în judecată de DNA pentru şantaj

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Adrian Codruţ Petre, executor judecătoresc în cadrul Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti la data comiterii faptei, cu privire la săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Potrivit unui comunicat al DNA, în luna mai, Adrian Petre, printr-un intermediar, denunţător în cauză, a pretins de la un coleg executor judecătoresc 70.000 euro pentru a nu formula un denunţ la Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la mai multe fapte penale pretins comise de acesta în legătură cu serviciul.

"În acest context, la 26 mai, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra lui Adrian Petre fiind găsită suma de 290.000 lei primită de la denunţător", se arată în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale