Felix Tătaru: La noi ajung banii prin cont nu altfel; cum ajung la partide e treaba acestora

Felix Tătaru: La noi ajung banii prin cont nu altfel; cum ajung la partide e treaba acestora

Consultantul politic Felix Tătaru a declarat, miercuri, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), că nu avea de ce să primească mită întrucât nu a deținut niciodată o funcție publică și că nu știe de proveniența unor "bani negri" în campaniile electorale, deoarece la firma lui sumele sunt primite prin cont.

El a fost audiat miercuri la DNA în calitate de martor în dosarul Gala Bute.

La ieșire, Felix Tătaru a susținut că a fost întrebat despre contractele pe care le-a avut cu PDL și a negat că ar fi fost întrebat de unde au provenit banii cu care i-au fost plătite anumite servicii în campanie, adăugând că a primit bani numai cu factură și nu în numerar.

"De ce aș primi mită? Nu am avut niciodată o funcție publică. (...) Atunci am avut contract pentru Legea Capitalei. E un proiect, o campanie 'Legea Capitalei'. (...) Sunt acte, au fost controale, vor mai fi probabil la noi la firmă. (...) Nu știm (n.r de bani negrii). La noi ajung banii prin cont, nu ajung altfel. Cum ajung la partide e treaba partidelor ", a spus Tătaru.

El a recunoscut că îl afectează chemarea la DNA și că cel puțin mama sa l-a sunat îngrijorată. "Cum să nu te afecteze să fii la DNA? ", a replicat el.

Tătaru a mai susținut că nu îl cunoaște pe Radu Munteanu, cel care ar fi declarat că i-a dat o pungă cu bani.

Întrebat dacă e numele său intenționat băgat în ''toată povestea'', Felix Tătaru a răspuns: "Cred că și dvs vi se pare la fel după cum puneți întrebarea, că titlurile le văd asociate cu clienți sau foști clienți din zona politică — omul care a făcut nu știu ce și iată a luat bani de nu știu unde''.

În același timp, el a spus că nu i-a fost arătat dosarul și nici nu a cerut, dar că în schimb trebuie să aducă documente la DNA.

"Sunt obișnuit cu atâtea prostii care s-au spus despre noi și despre mine în campania electorală ... (...) Văd titluri de genul Felix Tătaru a luat șpagă. De ce aș lua eu șpagă? Lucrez undeva, am de făcut ceva cuiva? Eu lucrez la firma mea. De ce să iau șpagă? Eu iau banii pe firmă, nu înțeleg. (...) Dacă mă vor mai chema voi veni", a mai adăugat Tătaru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...