Filote: Corupţia din România, preocuparea majoră la Bruxelles. Poate să cangreneze o întreagă ţară

Filote: Corupţia din România, preocuparea majoră la Bruxelles. Poate să cangreneze o întreagă ţară

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că la Bruxelles corupţia din România reprezintă "cea mai mare îngrijorare", iar aceasta este un fenomen care "poate să cangreneze o întreagă ţară".

Filote: Corupţia din România, preocuparea majoră la Bruxelles. Poate să cangreneze o întreagă ţară (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Cea mai mare îngrijorare a Bruxelles-ului vizavi de România se leagă de corupţie. Pentru că acesta este un fenomen care slăbeşte întreaga societate, întreaga economie şi care cangrenează. Dacă nu este oprit, poate să cangreneze o întreagă ţară. Deci, da, este preocuparea noastră majoră. De asta am înfiinţat un Mecanism de Cooperare şi Verificare (MCV - n.r.), de altfel, cu acordul României, şi de asta am oferit şi expertiză şi asistenţă tehnică şi finanţare, astfel încât să se poată lupta eficient împotriva corupţiei. Este cea mai mare îngrijorare pe care o avem", a spus Angela Filote.

Angela Filote se află într-o vizită în Alba, unde a avut întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene, cu reprezentanţii societăţii civile şi a inspectat lucrările la proiecte din judeţ finanţate cu fonduri europene.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!