Finul lui Toni Greblă, Ion Bîrcină, audiat la DNA/VIDEO

Finul lui Toni Greblă, Ion Bîrcină, audiat la DNA/VIDEO

Ion Bîrcină, finul lui Toni Greblă, a fost adus joi la DNA.

Acesta este audiat de procurorii DNA în dosarul în care Toni Greblă este urmărit penal pentru mai multe fapte, printre care și trafic de influență.

Judecătorul CCR Toni Greblă este acuzat că în perioada 2010-2015 a pretins și primit de la Ion Bîrcină foloase necuvenite în schimbul promisiunii de a interveni și determina diferiți funcționari publici să îndeplinească și să urgenteze îndeplinirea unor acte în folosul firmelor controlate de acesta, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Sursele citate susțin că Toni Greblă, aflat în exercitarea funcției de senator și ulterior judecător la Curtea Constituțională, a pretins și primit următoarele foloase: folosința gratuită, service-ul și asigurarea pentru autoturismul marca BMW Serie 5 (înmatriculat succesiv pe mai multe firme controlate de Bîrcină), în echivalent de peste 56.000 euro, folosința gratuită a unui post telefonic înregistrat pe o firmă, suma de 1.200 lei, echivalentul a două rochii de damă, cadou pentru soția sa, și în octombrie 2012 materiale electorale pentru campania electorală privind alegerile parlamentare.

Aceleași surse au menționat că foloasele necuvenite au fost primite în schimbul promisiunii de a interveni și determina diferiți funcționari să favorizeze firmele controlate de Ion Bîrcină. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu