Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Fost director din Ministerul Economiei reţinut pentru mită la Oradea

Un fost director în Ministerul Economiei, Gabriel Răsvan Toader, a fost reţinut de procurorii DNA la Oradea sub acuzaţia de luare de mită.

Comunicat DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru 24 de ore a suspecților:

TOADER GABRIEL RĂSVAN, director general al Direcției Generale Politici Industriale și Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită;
TULCAN STELIAN VLĂDUȚ, reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită;
POSTOLACHE ARGENTINA CARLA, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită.

Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a reieșit că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în baza unor înțelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 – mai 2012, suspectul Toader Gabriel Răsvan, prin intermediul suspectului Postolache Argentina-Carla, a pretins, în cursul lunii mai 2012, achitarea de către suspectul Tulcan Stelian Vlăduț a contravalorii unei cantități de 48 mc de beton, în valoare totală de 14.461,36 lei.
Pentru acest „serviciu”, în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Răsvan trebuia să avizeze lista cu semifabricatele și produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricație și să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize în cazul societății comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vlăduț, lucru care s-a și întâmplat la data de 22.05.2012.
Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de către suspectul Tulcan Stelian Vlăduț, prin intermediul firmei pe care o reprezenta.
Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de către numitul Toader Gabriel Răsvan la construirea unui imobil în zona localității Ghiroda, jud. Timiș.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Arad și de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bihor.

Suspecților Toader Gabriel Răsvan, Postolache Argentina-Carla și Tulcan Stelian Vlăduț li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

3 ALERTĂ Va fi MĂCEL! Mobilizare masivă a românilor din Europa pentru alegeri! Lăcrimezi când vezi că tot ei înc…

4 VIDEO Repetentul clasei candidează la europarlamentare: „Vrei să mă ajuți? Stai acasă!” / Mircea Bravo, un nou v…

5 Citiți și voi ce MĂCEL e în PSD! Ăștia au luat-o razna, oameni buni, puterea le-a luat mințile!

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri