Fostul șef al CJAS Constanța, Dragoș Poteleanu, reținut de DNA (oficial)

Fostul șef al CJAS Constanța, Dragoș Poteleanu, reținut de DNA (oficial)

Procurorii DNA l-au reținut, marți, pe Dragoș Poteleanu, fost director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța, pentru șase infracțiuni de luare de mită, în formă continuată. El va fi prezentat miercuri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, în perioada 2012 — 2015, Dragoș Poteleanu, în calitate de director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța, a pretins și primit de la reprezentanții unor entități medicale private (denunțători în cauză), 57.000 euro, 15.500 lei și servicii medicale pentru sine și rude apropiate.

DNA precizează că într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro.

"Aceste foloase necuvenite au fost pretinse și primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unitățile respective. În același context și în aceleași circumstanțe, la începutul lunii octombrie 2015, Poteleanu a acceptat, în baza unei înțelegeri anterioare, primirea sumei de 7.000 lei de la reprezentantul unei unități medicale", susțin procurorii.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…