Fostul vicepreședinte al CJ Iași Victor Chirilă, cercetat în libertate

Fostul vicepreședinte al CJ Iași Victor Chirilă, cercetat în libertate

Magistrații Tribunalului Iași au respins, marți, cererea de arestare preventivă pentru 30 de zile înaintată de procurorii DNA pe numele fostului vicepreședinte al CJ Iași, Victor Chirilă. Marius Striblea, avocatul lui Victor Chirilă a declarat că a fost lăsat să plece acasă, deoarece judecătorii au respins cererea de arestare preventivă înaintată de procurorii anticorupție.

Procurorii DNA l-au reținut luni pe Victor Chirilă, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Iași, consilier județean la data faptelor, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și la fals intelectual.

În același dosar a fost pusă sub control judiciar Irina Mihaela Rață — Hăpăleț, consilier în cadrul Direcției Proiecte și Dezvoltare Durabilă din CJ Iași la data faptelor, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și fals intelectual.

Cei doi sunt cercetați într-un dosar disjuns din cel al președintelui CJ Iași, Cristian Adomniței, trimis în judecată de procurorii DNA, pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual în legătură cu serviciile de promovare a județului. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...