Fostul ziarist Dragoș Nedelcu, audiat la DNA în dosarul lui Lucinschi

Fostul ziarist Dragoș Nedelcu, audiat la DNA în dosarul lui Lucinschi

Fostul ziarist Dragoș Nedelcu s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Republicii Moldova. Lucinschi este cercetat sub control judiciar pentru șantaj și trafic de influență, în dosar fiind însă arestat preventiv Constantin Comăneanu, ofițer de poliție din cadrul DIICOT. De asemenea, în cauză, este anchetat procurorul DIICOT Remus Jurj și avocatul Radu Pricop, ginerele fostului președinte Băsescu, sub control judiciar, pentru complicitate la șantaj.

"În perioada decembrie 2014 — martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea suspecților Radu Pricop și Remus Jurj, a exercitat asupra unui om de afaceri acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la DIICOT, ce face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracțiuni (printre care și gestiune frauduloasă).

De asemenea, inculpatul i-a promis omului de afaceri că va depune diligențele necesare, astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor în infracțiunea de "gestiune frauduloasă", pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează", susține DNA.

Totodată, Constantin Comăneanu, care desfășura activități specifice în același dosar, printr-un intermediar, i-a solicitat omului de afaceri o sumă de bani, inițial neprecizată, afirmând că poate influența modul de soluționare a dosarului respectiv.

Radu Pricop este acuzat că a uzat de calitatea de avocat în săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, rezultând că, deși inițial a oferit, personal, lui Sergiu Lucinschi "consultanță juridică", conținând elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participația la fapta respectivă, a procedat la interpunerea, în relația cu acesta, a altor persoane, pentru a disipa eventuala răspundere penală. Procurorii susțin că el a transmis, prin intermediul acestora, lui Lucinschi informațiile necesare obținerii sumei de bani necuvenite.

Dragoș Nedelcu a fost redactor-șef adjunct la săptămânalul economic "Capital", după care s-a ocupat de mai multe proiecte în media ale lui Sorin Ovidiu Vîntu, îndeplinind funcțiile de vicepreședinte în Consiliul de Administrație de la Realitatea TV și manager la The Money Channel.

El a fost arestat preventiv în octombrie 2014, fiind implicat într-un dosar instrumentat de DIICOT, în care este acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire a unui grup infracțional organizat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”