Gabriela Firea: Declarațiile mele ca membru al Comisiei Nana nu au avut niciun moment vreun scop electoral

Gabriela Firea: Declarațiile mele ca membru al Comisiei Nana nu au avut niciun moment vreun scop electoral

Senatoarea PSD Gabriela Firea, vicepreședinte al partidului, a declarat miercuri că toate declarațiile făcute în legătură cu cazul Nana nu au avut niciun scop electoral sau denigrator la adresa fostului președinte Traian Băsescu.

"Vreau să subliniez un aspect, pentru că am sesizat o idee care în aceste zile este plasată către mass-media, pentru a ajunge la public, și anume că afirmațiile mele ar fi avut scopuri electorale și că mi-aș fi depășit statutul și mandatul de membru al Comisiei Nana. Toate declarațiile mele după audierile de la Comisia de anchetă Nana au fost făcute în prezența președinților de comisie (...) și de foarte multe ori și a altor membri din comisie. Prin urmare, dacă eu, Gabriela Firea, senator, aș fi dorit să fac propagandă electorală unei formațiuni politice sau unui candidat la prezidențiale în încercarea de a-l denigra pe fostul președinte (n.r. — Traian Băsescu), cu siguranță colegii de comisie ar fi putut interveni pe loc și să transmită presei că ceea ce eu comunic nu este conform cu realitatea", a declarat Gabriela Firea la Senat.

Ea a menționat că avocatul său, Lucian Bolcaș, a depus la dosar toate aceste probe prin care se demonstrează că nu și-a depășit "cu niciun milimetru cadrul legal și atribuțiile votate de cele două Camere reunite ale Parlamentului" și nici în intervenții televizate pe care le-a evitat.

"Am vrut să fie o calitate, și cred că am reușit — sobră, profesionistă și în care doar să comunicăm la rece și cu probe ceea ce se întâmplă în cadrul comisiei de anchetă. Raportul comisiei Nana a fost transmis către Parchet, el nu a mai fost citit în Parlament și dezbătut deoarece se pusese deja în mișcare o acțiune penală în urma predării raportului Corpului de control al primului-ministru. Și atunci, noi a trebuit să ne încetăm activitatea, dar am predat toată arhiva noastră și toate documentele și mărturiile care au fost făcute în fața comisiei de anchetă", a adăugat senatoarea.

În ceea ce privește obiectul dosarului pentru care Traian Băsescu a fost audiat miercuri la Parchetul General, Gabriela Firea susține că declarațiile fostului președinte la adresa sa sunt "fără echivoc".

"A fost o presiune psihică pe care domnia sa a dorit să o exercite asupra mea în calitate de membru și comunicator al Comisiei de anchetă Nana, în care era vizată și parte din familia domniei sale. Consider că intenția sa a fost clară — aceea de a amenința și șantaja un senator al României și de a umili un cetățean al acestei țări. Într-o democrație consolidată cum ne dorim să fim aceste fapte sunt pedepsite de lege și anchetatorii vor decide care să fie această pedeapsă. Eu nu pot decât să aștept rezultatul acestor audieri și acestor anchete", a completat ea.

Întrebată dacă se simte mai în siguranță cu Traian Băsescu la Parchet, Gabriela Firea a negat. "În siguranță nu mă pot simți atunci când îl văd pe fostul președinte la Parchet, mă simt în siguranță câtă vreme sunt un om credincios și câtă vreme am încredere că justiția este făcută doar cu pregătire profesională și cu oameni cinstiți, oameni corecți. Aceasta este nădejdea mea în momentele următoare", a explicat ea.

Senatoarea PSD s-a arătat convinsă că în perioada următoare fostul președinte va răspunde și întrebărilor procurorilor de caz, așa cum a făcut și ea pe 23 ianuarie, când a fost citată.

"Am participat la audiere și am răspuns tuturor întrebărilor, poate că unele incomode, din partea procurorului de caz și nu m-am sustras acestor întrebări, deși eram într-o situație medicală, să spun, mai dificilă și exista o tensiune și o emoție suplimentară. (...) Nu cunosc data următoarei audieri. Acest lucru va fi anunțat de către Parchetul General și noi ne vom prezenta în continuare prin avocatul care mă reprezintă și vom susține cu tărie faptul că declarațiile fostului președinte în ceea ce mă privește în calitate de comunicator și membru al Comisiei Nana nu pot rămâne simple speculații politice și de asemenea nu pot fi tratate cu această conotație și lejeritate — că în politică se poate afirma orice", a mai spus Gabriela Firea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...