Galați: Apartamentul actriței Ioana Citta Baciu, decedată miercuri, a fost spart

Galați: Apartamentul actriței Ioana Citta Baciu, decedată miercuri, a fost spart

Apartamentul din Galați al actriței Ioana Citta Baciu, aflat în chiar centrul municipiului, a fost spart în cursul nopții de miercuri spre joi, la scurt timp după decesul acesteia.

Ioana Citta Baciu locuia într-un apartament situat în zona centrală a Galațiului, dar, de câteva luni, de când căzuse la pat, locuia la fiul ei, în București, de casă având grijă o vecină. Femeia mergea zilnic să ude florile și nu a observat nimic suspect până când miercuri, în jurul orei 19.00, vecinii au văzut lumină în casă.

'Noi am crezut că a venit băiatul să mai ia ceva de acasă pentru înmormântare. Când am vorbit cu vecina care are cheia, am aflat că nu venise nimeni din familie', a spus, joi, Elena Zamfir, una dintre vecinele actriței.

'Când am deschis și am intrat în apartament, am găsit ușile șifonierului deschise și mai multe haine pe jos. Au cotrobăit, probabil, după bijuterii și bani. Am sunat la Poliție. Numai niște nenorociți puteau să facă așa ceva', a spus Gheorghe Tărlungeanu, un alt vecin.

'M-au sunat vecinii cărora le lăsasem o cheie și mi-au spus că le pare rău că trec prin așa ceva, dar trebuie să-mi mai dea o veste proastă: casa a fost spartă. Mi-au spus că au fost găsite niște pahare pe jos, că niște oameni au petrecut în casă. Pot să spun că au intrat pentru bani și bijuterii, pentru că nu lipsesc electronice. Au fost răscolite comodele, șifonierele, dulapurile', a declarat telefonic fiul actriței, Bogdan Sârbu.

Criminaliștii au început o anchetă și strâng probe de la fața locului.

Actrița Ioana Citta Baciu a încetat, miercuri, din viață , după o lungă și grea suferință, la vârsta de 80 de ani, pe care a împlinit-o pe 7 ianuarie, după 40 de ani de carieră și peste 150 de roluri interpretate pe scena Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galați.

Ioana Citta Baciu a jucat pentru ultima dată în fața publicului gălățean în luna iunie 2015, la finalul stagiunii trecute, când a interpretat rolul principal în spectacolul 'Tăblia de la marginea patului'.

În decembrie anul trecut, Ioana Citta Baciu a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Galați, dar, din păcate, artista nu a putut fi prezentă la ceremonia de decernare a distincției, din cauza stării precare de sănătate.

Actrița va fi înmormântată în București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa