Galați: Nivelul Dunării, în continuă scădere

Galați: Nivelul Dunării, în continuă scădere

Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați efectuează dragaje pe Dunărea Maritimă, iar bacurile care traversează fluviul sunt nevoite să adopte rute ocolitoare, după ce nivelul fluviului a atins miercuri, la Galați, 97 centimetri, cu trei centimetri mai puțin decât marți și este în continuă scădere.

Potrivit reprezentantului Navrom Bac, Marilena Vasilache, cele trei bacuri care traversează Dunărea de la Galați la Tulcea și invers sunt nevoite să ocolească o insulă formată din aluviuni care a ieșit la suprafața apei, de când nivelul fluviului a scăzut.

"Totuși, cursele nu durează semnificativ mai mult decât de obicei. Bacurile circulă de la 7,00 la 22,00 la fiecare 30 de minute, dar și noaptea, la cerere", a declarat Marilena Vasilache.

Reprezentanții AFDJ Galați au anunțat că, deocamdată, se acționează pentru dragaj pe Dunărea maritimă, în Bara Sulina, dar și în cotul Prutului.

"Urmează să înceapă dragarea și pe Dunărea fluvială, având în vedere prognoza care anunță scădere pronunțată a nivelului Dunării. AFDJ Galați a emis avertizare pentru navigatori, pentru a se menține în șenalul navigabil", a declarat șeful serviciului hidrotehnic și căi navigabile AFDJ Galați, Mihai Popescu.

În 2003, s-a înregistrat la Galați un minim istoric al nivelului Dunării, de 69 centimetri.  AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Două femei, una frumoasă, una...

2 Așa o fi?

3 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina

4 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

5 Hopa! Ciolacu, reacție isterică după declarațiile lui Rareș Bogdan! Vrea să acopere scandalul cu pesedistul de…