Gheorghe Borcean este noul președinte al CMR

Gheorghe Borcean este noul președinte al CMR

Doctorul Gheorghe Borcean a fost ales vineri președintele Colegiului Medicilor din România. El îl înlocuiește astfel pe prof. dr. Vasile Astărăstoae care a demisionat la sfârșitul lunii martie. "Toate voturile au fost în favoarea mea, un singur vot a fost împotrivă. Acesta este un mandat scurt de 7-8 luni. În decembrie expiră acest mandat. Atunci vor fi organizate alegeri pentru mandatul întreg de patru ani. Pe acest mandat de câteva luni nu pot să mă angajez la proiecte grandioase. Trebui să mă angajez să continui proiectele din prezent și în principal să mențin politica CMR, aceea de respect a profesiei medicale și a intereselor profesioniste în sănătate", a declarat vineri pentru AGERPRES noul președinte al CMR.

El a spus că intenționează să candideze în decembrie pentru un nou mandat de patru ani. "Dacă va fi posibil (n.r. să candideze) sigur da", a spus Borcean.

În urma alegerilor desfășurate vineri, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România are următoarea componență: președinte — dr. Gheorghe Borcean, vicepreședinte — prof. dr. Mircea Cinteză, vicepreședinte — dr. Constantin Cârstea, vicepreședinte — dr. Călin Bumbuluț, secretar general — dr. Viorel Rădulescu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...