Gigi Becali a fost eliberat pentru 24 de ore: Trebuie să se obişnuiască lumea că nu sunt un câine

Gigi Becali a fost eliberat pentru 24 de ore: Trebuie să se obişnuiască lumea că nu sunt un câine

Finanţatorul echipei Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a ieşit, luni, din Penitenciarul Poarta Albă, acesta fiind obligat să se întoarcă marţi din permisia de 24 de ore, au declarat pentru MEDIAFAX, oficiali din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Becali le-a spus jurnaliştilor care îl aşteptau în Pipera că în ziua sa liberă va merge să îşi vadă familia, apoi va merge la cimitir şi la Poliţie, susţinând că nu este un câine şi nu poate fi arătat "cum vrea şi când vrea cineva".

Gigi Becali (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Becali a declarat, din maşina cu care a fost adus la locuinţa sa din Pipera, că în ziua liberă va merge să îşi vadă familia, apoi va merge la cimitir, la mormântul mătuşii sale, pe care nu a văzut-o "pe ultimul drum" şi va aprinde lumânări la mormântul acesteia şi al familiei sale.

El a precizat că va merge şi la Poliţie, pentru a anunţa autorităţile că se află la locuinţa sa din Pipera.

"Trebuie să se obişnuiască lumea că nu sunt un câine, că nu pot să fiu arătat cum vrea şi când vrea cineva, sunt un om, nu sunt sălbatic, vorbesc cu oamenii. Nu mă arată nimeni când vrea, numai Dumneazeu poate să mă arate, nu este nimeni stăpân pe mine, eu sunt stăpânul meu şi numai un Hristos am, atât", a spus finanţatorul Stelei.

El a precizat că le va putea spune jurnaliştilor totul doar atunci când va ieşi din penitenciar pentru că nu vrea să aibă probleme.

Becali le-a cerut jurnaliştilor să îi lase familia în pace, promiţându-le că va vorbi el cu ei.

"Lăsaţi-mi fetele, soţia şi mama în pace şi rămân eu cu voi până la adânci bătrâneţi. Fata mea, de exemplu, a luat carnet, săraca, dar nu mai conduce că îi este frică că este filmată. Atâta lucru va cer. Ce câştigaţi voi dacă îmi filmaţi mie fetele şi nevasta? Lăsaţi-le în pace. Vă promit că dacă îmi lăsaţi familia în pace mă eliberez şi stau cu voi până la moarte", le-a spus Becali jurnaliştilor.

Finanţatorul Stelei a precizat că marţi va trebui să se întoârcă la penitenciarul Poarta Albă până la ora 9.00, dacă că- va fi acolo cu o jumătate de oră înainte.

Întrebat, ulterior, de jurnalişti dacă este fericit, Becali a răspuns: "Cum poţi să fii fericit când plăteşti impozit 15 milioane de euro şi nu te lasă un an să-ţi vezi familia?”.

Cu toate acestea, el a spus că nu este supărat: "Hristos nu te lasă să fii supărat, că dacă esti supărat faci lucrarea lui Satan!”.

El a mai spus că va sta de vorbă cu ziariştii, indiferent de la ce post de televiziune sunt, şi i-a rugat să nu insiste: "Hai, bă, şi voi, că după aia zic ăştia că fac circ".

Gigi Becali a ieşit din Penitenciarul Poarta Albă, judeţul Constanţa, după ora 8.00, fiind obligat să se întoarcă marţi dimineaţă, la expirarea celor 24 de ore, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii de detenţie, Gabriel Botezan.

El a precizat că Gigi Becali poate merge cu orice mijloc de transport doreşte şi oriunde pe teritoriul ţării, singura interdicţie în acest sens fiind să nu părăsească România.

Permisia de 24 de ore i-a fost acordată lui Gigi Becali în urma deciziei luate în luna aprilie, de comisia de specialitate a penitenciarului. Becali a fost recompensat pentru bună purtare, după ce a participat la activităţi şi a respectat regulamentul, potrivit unor surse din ANP.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Instanţa a respins şi cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră