Ginerele lui Sandu Anghel susţine că Mircea Băsescu a primit 600.000 de euro de la familia sa

Ginerele lui Sandu Anghel susţine că Mircea Băsescu a primit 600.000 de euro de la familia sa

Ginerele lui Sandu Anghel, Marius Constantin, susţine că familia sa i-a oferit suma de 600.000 de euro lui Mircea Băsescu pentru scoaterea socrului său din închisoare, dar că nu le-a fost returnată decât o parte din sumă, iar el şi soţia sa au cerut să le fie înapoiaţi toţi banii. 

Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, a fost audiat, vineri, la Tribunalul Constanţa, ca martor în dosarul în care Mircea Băsescu este judecat pentru trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că în anul 2011, după ce Sandu Anghel a fost arestat preventiv, Florin Anghel a vorbit cu Mircea Băsescu pentru a găsi o modalitate de a-l scăpa pe tatăl său de la închisoare.

"Din spusele lui Florin Anghel am aflat că i-a dat lui Mircea Băsescu suma de 600.000 de euro. Mircea Băsescu i-a spus să-i dea banii lui Marian Căpăţână, iar acesta a avut rolul de cărăuş. În perioada când s-au dat banii eram arestat şi nu am fost de faţă când s-a întâmplat acest lucru", a spus Marius Constantin.

El a afirmat că a aflat toată această poveste atunci când a fost eliberat din închisoare, în octombrie 2013.

Marius Constantin a susţinut că, în mai 2014, după ce şi Florin Anghel şi Fănica Anghel au fost arestaţi în dosarul în care ar fi trebuit să intervină Mircea Băsescu, el şi soţia sa, Izaura Anghel, urmau să recupereze restul banilor de la fratele fostului preşedinte al României.

"Până atunci Mircea Băsescu ne returnase 315.000 de euro din suma de 600.000 de euro. Pentru a recupera restul banilor, am venit la Constanţa împreună cu Izaura Anghel şi cu Grinică Ion Anghel. Pe data de 26 mai 2014, Mircea Băsescu ne-a spus că ne va da peste o săptămână deoarece nu îi are atunci. Pe 29 mai 2014, eram la Bucureşti şi Mircea Băsescu ne-a sunat spunându-ne să venim la Constanţa că are banii. Am ajuns acasă la Mircea Băsescu, iar el ne-a spus ca să mergem la biroul lui pentru că acolo are banii. A mers cu maşina noastră, acolo ne-a dat 10.000 de euro, iar când am ieşit am fost luaţi de procurori", a afirmat Marius Constantin.

La acest termen fusese citată pentru a declaraţii în faţa instanţei şi soţia lui Mircea Băsescu, Doiniţa, care s-a prezentat la Tribunal, dar a refuzat să facă acest lucru.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a solicitat instanţei audierea a doi martori la termenul următor, fiind vorba de avocatul Sorin Calafus şi fostul comandant al Poliţiei Judeţene Constanţa Dumitru Cătană. Apărătorul lui Mircea Băsescu a precizat că prin audierea avocatului se va stabili modalitatea prin care Mircea Băsescu a vrut să ajute familia Anghel, Sorin Calafus reprezentându-l la un termen pe Sandu Anghel, iar prin declaraţiile fostului şef al Poliţiei Constanţa se va demonstra că autorităţile ştiau de presiunile pe care familia Anghel le făcea asupra lui Mircea Băsescu. Acesta declarase, în luna noiembrie a anului trecut, că în anul 2011 a avut o discuţie cu şeful IPJ Constanţa, Dumitru Catană, în care îl informa de comportamentul familiei Anghel şi de insistenţele acestora la adresa sa.

Avocaţii lui Marian Căpăţână au solicitat ca la următorul termen să fie audiat ca martor Ion Preda, fostul şofer al lui Căpăţână, pentru că bărbatul ar fi fost de faţă în momentul în care şeful său a primit banii de la familia Anghel. De asemenea, apărătorii lui Marian Căpăţână au cerut ca cei doi inculpaţi să fie supuşi testului poligraf pentru a se stabili care dintre ei spune adevărul.

Instanţa a hotărât să fie audiaţi ca martori Dumitru Catană şi Ion Preda, iar în privinţa avocatului Sorin Calafus nu a fost luată deocamdată vreo decizie, urmând să se stabilească dacă audierea acestuia este utilă cauzei.

De asemenea, Tribunalul a respins solicitarea de efectuare a testului poligraf pentru cei doi inculpaţi.

Tribunalul Constanţa a stabilit ca următorul termen în acest dosar să fie în 17 iunie.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, într-un dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte Traian Băsescu.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante