Gorghiu, despre Chiliman: Va fi suspendat din funcție dacă va fi arestat; imaginea PNL e afectată

Gorghiu, despre Chiliman: Va fi suspendat din funcție dacă va fi arestat; imaginea PNL e afectată

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a anunțat vineri, la Sibiu, că Andrei Chiliman, dacă va fi arestat, va fi suspendat din funcție, conform statutului.

"Nu e o fericire să vorbesc în general, despre cazuri de suspiciuni de cazuri de corupție. (...) Beneficiază de aceeași prezumție de nevinovăție, dar statutul nostru este foarte clar, în condițiile în care un membru din conducerea Partidului Național Liberal este reținut sau în stare de arest, și înțeleg că astăzi va merge la Înalta Curte de Casație și Justiție, primarul sectorului 1, pentru a se solicita un mandat de arestare, dacă nu mă înșel, pe 29 de zile, atunci va fi suspendat din funcție. Statutul este același pentru toată lumea și mă bucur că am luat această decizie. (...) Se va aplica dispoziția statutară", a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferință de presă.

Întrebată de un jurnalist dacă Andrei Chiliman nu a depus la partid o cerere de autosuspendare, Alina Gorghiu a spus că nu știe, dar că nu exclude o asemenea variantă.

"Nu știu să vă spun. Sunt convinsă că se va gândi dacă va dori să facă acest lucru în viitorul imediat apropiat. Evenimentele s-au succedat destul de repede. (...) Nu exclud o asemenea variantă", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a recunoscut că situația lui Andrei Chiliman afectează imaginea liberalilor.

"Regret că asistăm la genul acesta de cazuri care din păcate afectează imaginea Partidului Național Liberal și sper să fie din ce în ce mai puține", a spus Alina Gorghiu.

Potrivit acesteia, liberalii "nu se opun justiției".

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost reținut, joi seară, pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată.

Andrei Chiliman urmează să fie prezentat vineri Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...