Gorghiu: O discuție politică pe Codul fiscal este necesară; coaliția se disociază de heirupismul lui Ponta

Gorghiu: O discuție politică pe Codul fiscal este necesară; coaliția se disociază de heirupismul lui Ponta

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni, pentru AGERPRES, că o discuție politică pe Codul fiscal este necesară, punctând că pentru prima oară coaliția de guvernare se disociază de "heirupismul" premierului Victor Ponta în ceea ce privește măsurile guvernamentale.

"Necesitatea unei discuții politice s-a demonstrat și prin faptul că astăzi comisiile parlamentare în care PSD are majoritatea au votat împotriva cererii de reexaminare a Codului fiscal, deci a înțelegerii din urma întâlnirii tehnice a partidelor. Cel mai probabil, același lucru s-ar fi întâmplat și în plen. Remarc cu satisfacție că, pentru prima dată, coaliția se disociază de heirupismul lui Victor Ponta în ceea ce privește măsurile guvernamentale. Am încredere că această schimbare de atitudine este doar începutul", a afirmat Gorghiu.

Ea a reamintit că, în urmă cu o lună, a făcut un apel către partidele politice pentru o nouă abordare a temelor mari, care privesc viitorul României.

"Am propus celorlalte forțe politice să ieșim din logica electorală și să adoptăm, prin consens politic, decizii pe care nici unii să nu le putem contesta a doua zi sau anul următor. Este îmbucurător faptul că discuțiile pe tema Codului fiscal urmează această logică: am început cu întâlnirea tehnică dintre partide și, așa cum este firesc, continuăm cu discuția la nivel politic, cea care va genera consensul pe această temă. Dezideratul de la care pornim: un Cod fiscal aplicabil cel puțin 10 ani. Cu un asemenea obiectiv, acordul între forțele politice este fundamental", a spus liderul PNL.

În opinia ei, "pe măsură ce forțele politice vor găsi o cale de discuție și pe celelalte subiecte de interes major, începând cu salarizarea în sistemul bugetar, populismul prim-ministrului va fi izolat".

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat luni că liderii coaliției au decis să fie amânat votul asupra cererii de reexaminare a noului Cod fiscal pentru sesiunea parlamentară ordinară și le-a propus reprezentanților Opoziției ca joi să aibă o întâlnire pe această temă .

"Am avut o discuție în coaliție cu privire la pașii de urmat în legătură cu luarea în dezbatere a solicitării președintelui privind reanalizarea legii privind Codul fiscal. Așa cum bine știți, a fost o întâlnire tehnică, la care au fost prezenți specialiști de la toate partidele. Urmează să se ia decizia politică de către conducerile partidelor parlamentare", a declarat Dragnea, la finalul ședinței coaliției de guvernare, la care a participat și premierul Victor Ponta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...