Gorghiu: Ponta încearcă să schimbe atenția de la marea lovitură pentru PSD - arestarea lui Oprescu

Gorghiu: Ponta încearcă să schimbe atenția de la marea lovitură pentru PSD - arestarea lui Oprescu

Victor Ponta încearcă să schimbe atenția de la marea lovitură pentru el și pentru PSD - arestarea lui Sorin Oprescu, afirmă liderul PNL Alina Gorghiu, ca replică la scrisoarea deschisă a premierului adresată celor doi copreședinți liberali.

"Ar fi păcat să-i dăm această satisfacție. Nu trece ziua să nu găsească un adversar, mai mult sau mai puțin imaginar. În realitate eu știu un singur lucru: premierul este cel acuzat de procurori de evaziune fiscala și spălare de bani. Iar el arată cu degetul spre alții. Nu are niciun fel de credibilitate nici în fața mea, nici în fața telespectatorilor dvs. Cât despre alte instituții media private nu este în fișa postului meu să verific dacă au făcut sau nu evaziune sau din ce motive nu-și plătesc datoriile. Sunt instituții abilitate care ar trebui să se ocupe cu asta. ANAF-ul este cel care ar trebui să dea explicații, adică d-nul Ponta. Cum era fostul președinte Băsescu obsedat de Antena 3, așa este Ponta obsedat de Realitatea Media", a precizat Alina Gorghiu într-o declarație transmisă AGERPRES.

Potrivit acesteia, toți cei care au datorii la stat trebuie să și le plătească.

"Nu protejez nicio televiziune, dar nici nu jignesc nicio televiziune. Dar îl întreb pe Ponta dacă marile companii de stat, pe care le gestionează dânsul, și-au plătit datoriile la stat: Compania Națională a Huilei, Complexul Energetic Hunedoara, Regia Autonomă de Transport București, Poșta Română? Nu l-am auzit să spună că este incapabil să recupereze 1,2 miliarde de euro ale primelor 10 companii datoare la stat! Oare știu cei care vă urmăresc că din cauză că Ponta nu recuperează aceste sume datorate nu se pot dubla salariile la doctori sau profesori?!

Sau d-nul Ponta este îngrijorat de faptul că sunt atâtea zeci de firme ale cetățenilor români care au intrat în faliment pentru că statul patronat de Ponta și gașca lui nu-și plătesc datoriile față de aceste firme? Că doar statul condus de Ponta este mai presus de orice firmă din România, el are voie să omoare mediul de afaceri din România. Concluzia este că premierul, inculpat pentru evaziune fiscală, este ultimul care să poată acuza pe cineva de acest lucru.

Înainte de a arunca cu piatra, are obligația să-și rezolve situația personală, care din păcate afectează imaginea României. Eu cred că d-nul Dragnea și PSD au multe de vorbit cu d-nul Ponta! Care îi bagă din scandal în scandal... Eu cred că le face un mare deserviciu celor din PSD atacând orice jurnalist care îi e ostil... orice tv care nu-l laudă", a mai aspus copreședintele PNL.

Premierul Victor Ponta le-a transmis copreședinților PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga o scrisoare deschisă în care le solicită să precizeze dacă Realitatea Media, aflată în insolvență, ar trebui să plătească datoriile către stat, susținând că reprezentanții acestui trust se bucură de sprijinul și protecția liberalilor.

"Lupta împotriva evaziunii fiscale este (din punctul meu de vedere, dar și al interesului public) la fel de importantă ca și lupta împotriva corupției! În ultimii 4 ani, doar prin combaterea evaziunii, încasările la bugetul de stat au crescut cu peste 4 miliarde de euro (comparativ — primele 8 luni din anul 2015 față de perioada similară din 2012). Adoptarea de către Parlament a noului Cod al Insolvenței a reprezentat un ajutor important în acest sens.

Doresc însă, în acest context, să vă atrag atenția asupra unei societăți comerciale care eludează grav prevederile legale și obligațiile fiscale — afirmând însă, în același timp, că se bucură de protecția și sprijinul Partidului Național Liberal, pe care cu onoare îl reprezentați", a scris marți Ponta pe Facebook .

El amintește că, în urmă cu patru ani, Realitatea Media a intrat în insolvență și are o datorie de peste 20 milioane de euro.

Ponta arată că este în obligația ANAF și reprezintă o prioritate absolută a Guvernului combaterea evaziunii fiscale și tratamentul egal al tuturor contribuabililor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front

5 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…