Gorghiu: PSD dorește să bage pumnul în gură Opoziției

Gorghiu: PSD dorește să bage pumnul în gură Opoziției

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a susținut, miercuri, că PSD încearcă să "bage pumnul în gură" Opoziției prin mitingul pe care îl organizează vineri concomitent cu cel al liberalilor.

"De câteva zile am anunțat faptul că vom face un lanț uman în jurul Parlamentului pentru respectarea unor drepturi ale cetățenilor români. Astăzi se adeveresc amenințările lui Ponta și ale ilustrului necunoscut Cazanciuc de la Ministerul Justiției, amenințări care spuneau un lucru: că vor face așa încât să strice o manifestare pașnică pe care PNL dorește să o organizeze. (...) Este evident în ADN-ul PSD-ului să bage pumnul în gură Opoziției, societății civile și să reprime orice formă de manifestare și orice drept la adunare constituțional pe care orice om din România îl are. O să fac un apel la PSD și la forțele de ordine să înțeleagă că demersul PNL este unul pașnic, nu ne dorim niciun fel de concurență cu PSD, dacă o să-i întrebați pe cei de la PSD o să vedeți că nici nu știu de ce organizează acest protest, decât acela de a crea situații neplăcute", a spus Gorghiu, înainte de ședința Biroului Politic Național al PNL.

Ea a acuzat că manifestarea social-democraților este o mascaradă și a arătat că PNL are autorizație pentru acțiunea de vineri.

De asemenea, Gorghiu a criticat faptul că PNL a primit pentru protest "un perimetru nu foarte confortabil și atrăgător iar PSD, grație prieteniei cu dl primar Oprescu, toată zona de intrare în Parlamentul României — Parcul Izvor".

"Nu reprimați, stimați colegi de la PSD, dreptul la adunare al unor oameni, chiar dacă dvs asta ați făcut de când vă știți", a mai spus ea.

Potrivit ei, la acțiunea de stradă a liberalilor de vineri, când se dezbate și se votează moțiunea de cenzură în Parlament, sunt așteptați 10.000 de oameni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...