Gorghiu: Votul în cazul Udrea arată o înțelegere categorică între Ponta, PSD, Udrea, Băsescu și Oprea

Gorghiu: Votul în cazul Udrea arată o înțelegere categorică între Ponta, PSD, Udrea, Băsescu și Oprea

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi, într-o conferință de presă la Târgu-Jiu, că votul parlamentarilor privind încuviințarea urmăririi penale și a reținerii Elenei Udrea, dar nu și a arestării preventive a acesteia este urmare unei înțelegeri categorice între Victor Ponta, PSD, Udrea, Traian Băsescu (MP) și Gabriel Oprea (UNPR).

"Rezultatul este unul care pe mine mă surprinde, suspectez și eu ca și mulți alții că rezultatul votului este urmarea unei înțelegeri categorice între Ponta, PSD, Udrea, Băsescu, Oprea. Indiferent de cine a fost condus PSD, să știți că a avut același comportament și aceleași metehne anti-justiție și pro-corupție. Indiferent de variantă, PSD a apărat în Parlament în permanență interesele Elenei Udrea și ieri la vot s-a văzut acest lucru, acesta fiind codul de conduită al PSD-ului", a spus Alina Gorghiu.

Întrebată cum comentează faptul că, potrivit unor surse politice, nu toți parlamentarii PNL ar fi votat miercuri cu bilele la vedere, liderul PNL a afirmat că membrii partidului pe care îl conduce au avut un comportament corect și nu a existat ''niciun fel de emoție'' privind conduita acestora.

"Cam toți parlamentarii liberali, eu am stat în prima bancă și am văzut tot, nu știu cum se vede din spate, au votat cu bilele deasupra urnei. Problema nu este a PNL-ului (...) și dacă toți parlamentarii PNL ar fi votat pentru doamna Udrea și împotriva cererilor Justiției, era insuficient pentru că noi suntem minoritate în Parlament. Dacă PSD-UNPR, ALDE ar fi votat așa cum au anunțat, lucrurile erau în regulă, dar să știți că parlamentarii PNL au avut de data aceasta un comportament corect și nu a existat niciun fel de emoție privitor la conduita noastră", a mai menționat Alina Gorghiu.

Plenul Camerei Deputaților a admis, miercuri, cererea privind reținerea și a respins arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea .

Încuviințarea reținerii a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 123 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă".

Deputații au respins încuviințarea arestării preventive, înregistrându-se 115 voturi "pentru" și 105 "împotrivă", în condițiile în care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi — majoritatea deputaților prezenți. Ca urmare, în acest caz nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea hotărârii.

Anterior, plenul Camerei Deputaților aprobase cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi "pentru" și 106 "împotrivă".

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…